zakladni-desky-pro-procesory-zen-prijdou-v-unoru-se-tremi-cipsety
Novinka Základní desky pro procesory Zen přijdou v únoru se třemi čipsety

Základní desky pro procesory Zen přijdou v únoru se třemi čipsety

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

12. 9. 2016 16:00 27

Web BenchLife informuje o tom, že základní desky vybavené paticí AM4, která bude primárně určena pro procesory AMD Zen, budou rozděleny do tří kategorií s odlišnou čipovou sadou. 

Reklama

První procesory Summit Ridge plnohodnotně využívající architekturu Zen by měly spatřit světlo světa již v únoru. Současně tedy můžeme očekávat také příchod základních desek s novou paticí AMD AM4. Desky pro procesory architektury Zen budou podle všeho rozděleny na tři skupiny podobně jako tomu je u čipsetů od Intelu.

Základní desky pro procesory Zen přijdou v únoru se třemi čipsety
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Pro high-nedové počítače by měly být určeny desky s čipovou sadou AMD X370. Pod nimi pak budou následovat čipsety B350 a A320. Nové procesory a potažmo desky přinesou podporu pamětí typu DDR4, rozhraní PCI-Express 3. generace, porty USB 3.1 a v neposlední řadě také podporu připojení SSD s NVMe. Zatím však nevíme, zda budou tyto funkce podporovat všechny tři čipové sady. 

Prvního představení základních desek s novými čipsety bychom se s největší pravděpodobností mohli dočkat už na veletrhu CES 2017, který se bude konat tradičně začátkem ledna. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama