Zaprášené GPU? Žádný problém, prostě vezměte wapku a pořádně ho opláchněte
i Zdroj: twitter@I_Leak_VN
Novinka Zaprášené GPU? Žádný problém, prostě vezměte wapku a pořádně ho opláchněte

Zaprášené GPU? Žádný problém, prostě vezměte wapku a pořádně ho opláchněte

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 9. 2022 18:10 20

Protože co je mokré, to je čisté, ne? Stará vojenská poučka zřejmě platí i v takových případech, jako jsou grafické karty.

Reklama

Samozřejmě, pokud víte, co děláte a jste opatrní, umytí PCB není zas takový kumšt. Opláchnete, necháte důkladně oschnout a žádný problém. Pochopitelně se doporučuje haraburdí mýt bez připojené elektřiny, jinak vás čeká jiskřivá show. Něco jiného je však vidět na prezentovaných videích, kde jakýsi vietnamský miner myje celé zástupy GPU vysokotlakým čističem, tedy vapkou. Ano, je to rychlé, jenže spolu s prachem a bordelem můžete odplavit i nějakou součástku, něco utrhnout a k tomu vypláchnout teplovodivou pastu nebo mazadlo z větráků.

Tlakem se voda třeba dostane do míst, odkud se neodpaří a po zapnutí bude opět jiskřivá show. V dalším videu jsou grafiky nacpané ve dřezu v ozónové lázni s ultrazvukovým čištěním. Není-li voda pořádně čistá, nýbrž to bude břečka z místního potoka, zůstanou na PCB usazeniny snadno vedoucí ke zkratu. 

Nevíme, zda všechny karty podstupují stejnou proceduru, nebo některé dostanou sprchu a jiné koupel, ale výsledkem bude, že se na aukčních a inzertních serverech patrně objeví „ošetřené“ grafiky, které budou navenek vypadat jako nové, jelikož těžba na GPU už je konečně pasé a tudíž mineři se zbavují nasyslených karet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama