zmeny-ochrany-soukromi-na-facebooku-opet-celi-kritice
Novinka Změny ochrany soukromí na Facebooku opět čelí kritice

Změny ochrany soukromí na Facebooku opět čelí kritice

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 5. 2010 10:00 1

Organizace, které se zabývají ochranou soukromí uživatelů na internetu tvrdí, že změny, které učinil tento týden Facebook, nejsou dostatečné.

Reklama

Organizace Electronic Frontier Foundation (EFF) na svém blogu uvedla, že "Facebook udělal dobrý první krok" k zlepšení ochrany soukromí svých uživatelů. Současně však EFF varuje uživatele, aby si neponechávali doporučené nastavení ochrany soukromí, které Facebook nabízí. "Ty změny jsou dobré, avšak je potřeba udělat mnohem více," napsal Kevin Bankston z EFF. Facebook tento týden umožnil uživatelů buďto vybrat jedno nastavení, které pokryje všechny jejich informace nebo zvolit individuální nastavení pro různé druhy informací (jako jsou fotky či statusy).

Změny ochrany soukromí na Facebooku opět čelí kritice
i Zdroj: PCTuning.cz

Všemožné organizace a hnutí také stále poukazují na to, že není jisté, zda známá sociální síť stále nesdílí některé informace o uživatelích s dalšími společnostmi. "Podle nás ty změny nejsou dostačující," přitakává Simon Davies z Privacy International s tím, že mnoho lidí si Facebook oblíbilo kvůli tomu, že byl alternativou tehdy "mamutího" MySpace. "A proto by si Facebook měl dat svých uživatelů vážit," dodává Davies.

Zdroj: BBC 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama