zotac-predstavil-mini-pc-serie-zbox-q-s-grafikami-nvidia-quadro
Novinka Zotac představil mini PC série ZBOX Q s grafikami Nvidia Quadro

Zotac představil mini PC série ZBOX Q s grafikami Nvidia Quadro

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 4. 2018 16:45

Společnost Zotac rozšiřuje svoji řadu miniaturních počítačů ZBOX. Nová série označená jako ZBOX Q nabídne hned několika modelů, jejichž společným jmenovatelem je využití grafických karet architektury Pascal od Nvidia.

Reklama

 Jedná se o první takto kompaktní desktopové pracovní stanice, v nichž je umístěná grafika Nvidia Quadro. Na výběr by navíc mělo být hned z několika konfigurací s grafickými kartami od Quadro P1000, přes P3000 až po model P5000. Ta by měla zhruba parametricky odpovídat herní dekstopové GTX 1080. Vzhledem k rozměrům ale nejspíše půjde o omezenou, mobilní verzi čipů Quadro a nedostaneme tak plných 2560 CUDA jader, ale "pouze" 2048 CUDA.

Zotac představil mini PC série ZBOX Q s grafikami Nvidia Quadro
i Zdroj: PCTuning.cz

U všech modelů této série budeme mít dále na výběr z procesorů Intel Core i5, nebo Core i7. Procesoru může sekundovat až 32 GB pamětí DDR4 a součástí kompaktní skříně je slot M.2 pro SSD a jedna 2,5" pozice pro SSD či HDD. Dočkáme se také moderních technologií připojení, jako je dvojice gigabitových ethernetových portů, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, tří portů USB 3.0, nebo čtveřice grafických výstupů HDMI 2.0.

Všechny modely jsou poskládané do kompaktní šasi o rozměrech 184,6 × 184,6 × 71,5 mm s možností instalace na zeď, nebo na monitor pomocí systému VESA. Cenu jednotlivých strojů ale zatím neznáme.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama