Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února

Bezcílné vedení Google v podstatě uctívá AI. Čas finančních výsledků #TYDEN 5. února | Kapitola 2

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

5. 2. 2024 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

Boj s dezinformacemi na bodu mrazu. Pokles zpravodajského průmyslu. Recenze Apple Vision Pro. Apple rozpoutává válku s EU. Hudba od UMG na TikToku končí.

Reklama

Umělá inteligence

Chystaná experimentální funkce AI v prohlížeči Chrome „Help Me Write“ by mohla být klíčovým krokem k tomu, aby se web stal místem, kde většinu slov píší roboti místo lidí. (Intelligencer)

  • Nová aktualizace Chrome s umělou inteligencí přináší chytré vylepšení procházení & skládání textu (Apple Insider)

Uniklé poznámky společnosti Google ukazují, že bezcílné vedení v podstatě uctívá umělou inteligenci. V říjnu Google dokončil investici ve výši 2 miliard dolarů do konkurenční společnosti OpenAI Anthropic. V letošním roce zdvojnásobuje svůj chatbot s umělou inteligencí Bard a plánuje integrovat umělou inteligenci do chytrých telefonů se systémem Android. Slibuje také, že jeho vlastní model umělé inteligence Gemini bude výkonnější než GPT-4 společnosti OpenAI. (The Byte)

OpenAI spouští možnost pro platící uživatele ChatGPT vyvolávat GPT přímo v chatech zadáním "@" a výběrem GPT ze seznamu. (The Verge)

Google představil MusicFX, vylepšení nástroje MusicLM, který byl vydán v loňském roce. MusicFX dokáže vytvářet skladby o délce až 70 sekund a hudební smyčky, což podle společnosti Google přináší „kvalitnější“ a „rychlejší“ generování hudby. (TechCrunch)

Google odhaluje další nástroj ImageFX, který generuje text na obrázek. Lidé ve většině zemí mohou nyní generovat obrázky také v Bardu, a to bezplatně. V češtině a Česku není funkční! (Engadget)

Tim Cook říká, že Apple věnuje „obrovské množství času a úsilí“ funkcím umělé inteligence a že společnost plánuje podrobně popsat probíhající práce „později v tomto roce“. (Apple Insider)

Praktická zkušenost s vyhledávačem Perplexity a jeho verzí Perplexity Pro za 20 dolarů měsíčně, které ukazují, že vyhledávače poháněné umělou inteligencí by mohly oslabit pozici společnosti Google na trhu s vyhledáváním. (New York Times)

Akt Evropské unie o umělé inteligenci, plán regulace aplikací umělé inteligence založený na rizicích, překonal zřejmě poslední velkou překážku, která stojí v cestě jeho přijetí, poté, co zástupci členských států hlasováním potvrdili konečné znění návrhu zákona. (TechCrunch)


Software

Služba Microsoft Teams byla po celém světě nefunkční na více než osm hodin. Společnost Microsoft uvedla, že někteří uživatelé mohli s Microsoft Teams „více problémů“. (The Verge)

Ve své nové knize VC Chris Dixon z a16z tvrdí, že blockchain je morálně neutrální technologie, kterou musí regulátoři odlišit od kasinové kultury kryptografického průmyslu. (Wired)

Apple už nevyžaduje, aby aplikace se službami přihlašování třetích stran používaly také funkci Přihlášení přes Apple. Nyní musí nabízet další přihlášení s některými funkcemi ochrany soukromí. (9to5Mac)

Adobe tvrdí, že „nemá v plánu dále investovat“ do svého produktu pro webový design XD, který na počátku nyní zrušené dohody s firmou Figma uvedla do „udržovacího režimu“. (Bloomberg)


Mobilní aplikace

Beeper v reakci na zákaz uživatelů ze strany společnosti Apple ukončuje službu. Společnost Apple se nedávno uchýlila k zákazu počítačů Mac, které používaly Beeper, aby později zákaz zrušila. (Android Police)

Apple rozpoutává válku s EU: Vývojáři a uživatelé v ohrožení. Apple v EU zavádí změny v distribuci aplikací, které vyvolávají polemiku. Nová pravidla zahrnují alternativní App Store a prohlížeče, ale přinášejí složité poplatky a omezení pro vývojáře.

  • Mark Zuckerberg v hovoru k výsledkům společnosti Meta označil nová pravidla společnosti Apple pro DMA za „tak zatěžující“, že pochybuje, že by je některý vývojář včetně společnosti Meta přijal. (TechCrunch)

The Browser Company vydává Arc Search, prohlížeč pro iOS s funkcí, která přijme dotaz uživatele, projde web a vytvoří vlastní webovou stránku, která na něj odpoví. (The Verge)

Apple aktualizovalo Shazam a přidalo podporu pro identifikaci skladeb z jiných aplikací při poslechu přes kabelová nebo Bluetooth sluchátka (iMore)


Hry

Death Stranding Director's Cut vychází tento měsíc pro iPhone 15 Pro, iPad a Mac, a pokud si ho koupíte brzy, dostanete ho dokonce za poloviční cenu. (iMore)

New York Times uvádí, že uživatelé si v roce 2023 zahráli jeho hádanky a hry více než 8 miliardkrát, v čele s aplikací Wordle s 4,8 miliardy her a aplikací NYT Games s 10 miliony stažení. (Axios)

Novinka Enshrouded válcuje Steam. Vyzyvatel Valheimu už nalákal více než milion hráčů (Hrej)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama