MSI Project Zero na platformě AMD B650M: pryč s kabely z počítačů
i Zdroj: MSI
Sestavy Článek MSI Project Zero na platformě AMD B650M: pryč s kabely z počítačů

MSI Project Zero na platformě AMD B650M: pryč s kabely z počítačů | Kapitola 5

Z. Obermaier

Z. Obermaier

26. 3. 2024 13:00 56

Seznam kapitol

1. MSI Project Zero 2. Základní deska B650M Project Zero 3. Počítačová skříň MSI PANO M100R PZ White 4. Sestavení počítače 5. Závěr a hodnocení

Vloni největší výrobci základních desek oznámili nový trend, nebo možná iniciativu budoucnosti „bez kabelů". Každý z nich to označil jiným názvem, dnes se podíváme na MSI a jejich Project Zero – skříň a desku s kabeláží skrytou na zadní straně desky.

Reklama

MSI kolem konceptu Project Zero nevymýšlí žádné hlubší důvody, zkrátka chce nabídnout čistší a estetičtější pohled do interiéru počítače, kde vás nebudou rušit kabely a podobné prvky. Samozřejmě kromě grafiky, jelikož tu zatím MSI bez napájecích kabelů vyřešit neumí.

MSI Project Zero na platformě AMD B650M: pryč s kabely z počítačů
i Zdroj: PCTuning.cz

K výše popsanému konceptu nemám jedinou výtku. Kabely jsou opravdu schované většinou vzadu, jen třeba kabely od chladiče je musíte dozadu někudy vyvést. Pohled z přední strany je čistý a estetický. Skoro nic neruší oko žádného „estéta". Hlavně pokud použijete vodní AiO jeho kabely skryjete nějak za něj.

Trochu mne mrzí jen nedbalé uspořádání zadní kabeláže z výroby a stejný problém jako u konkurence (v testu brzy), kde je prostor pod pravou bočnicí za deskou příliš mělký a kabely konvenčních zdrojů dostávají zabrat. Bočnice na ně soustavně tlačí. Stačil by centimetr navíc a vše je ideální.

Pokud se vám tato koncepce líbí a spokojíte se zatím s deskami střední či nižší třídy pro AMD, asi není co řešit. Postavte si pěkný počítač s téměř kompletní kabeláží skrytou vzadu. 

MSI nabízí dva modely desek a skříň z testu. Navíc příplatek za desku je asi 1000 korun proti běžnému modelu této třídy. Na výběr máte i řadu skříní dalších výrobců.

Limitovaná edice počítačů HAL bude brzy v prodeji, mrkněte jak bude vypadat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama