Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer
Mobilní zařízení Recenze Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče | Kapitola 6

Jakub Fišer

Jakub Fišer

14. 7. 2022 11:30 3

Seznam kapitol

1. Úvod a obsah balení 2. Design a zpracování 3. Displej a reproduktor 4. Výkon, výbava a baterie
5. Jak se na telefonu hraje? 6. Příslušenství 7. Fotoaparát a video 8. Hodnocení a závěr

Jak se ukazuje, přívlastek „herní“ už zdaleka nepatří jenom počítačům a jejich příslušenství. Vcelku důležitou roli začínají hrát také herní telefony, které zosobňuje zejména série ROG Phone tchajwanského výrobce Asus. A obligátní letní hardwarové sucho přeťala premiéra právě 6. generace těchto herních mašin do kapsy. Jak se povedl nový Asus ROG Phone 6 Pro?

Reklama

Chladič AeroActive Cooler 6

K námi testovanému ROG Phonu 6 Pro zároveň dostanete přímo v balení speciální příslušenství jménem AeroActive Cooler 6. generace. Jde o chladič, který je pro řadu herních telefonů ROG Phone typický. U letošní iterace jej připnete k telefonu, zapojíte do konektoru USB-C na boku a můžete používat.

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer

Jak již název anglofonním čtenářům napověděl, jeho hlavní prací je telefon při hraní ochlazovat. Kromě toho ale svítí, nabízí trochu chatrný plastový stojánek a také hned čtveřicí hardwarových tlačítek, které můžete namapovat stejně jako ultrasonické AirTriggery. Samotná herní tlačítka mají pevný a jistý stisk, nerušivý zvuk a při hraní nijak nevadí. Pokud byste je používat nechtěli, můžete je samozřejmě deaktivovat.

Nutno však poznamenat, že při testování byl problém se stisknutím dvou tlačítek najednou (například jedno podržet pro zamíření a druhé stisknout pro výstřel – jako jsme zvyklí z gamepadů u herních konzolí). Později však došlo k opravě prostřednictvím aktualizace. Díky těmto extra ovládacím prvkům jde o zajímavé zpestřením ve stylu běžného konzolového hraní.

Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer
Recenze Asus ROG Phone 6 Pro: nejlepší volba pro zapálené hráče
i Zdroj: Jakub Fišer

Jak už zaznělo, zájemci o ROG Phone 6 Pro dostanou chladicí příslušenství zdarma. Pokud jej budete chtít dokoupit k běžnému ROG Phonu 6, vyjde vás na 2 299 Kč včetně DPH a v prodeji bude od konce července. Při práci skutečně dokáže smartphone o 2–4 °C ochladit, myslete však na to, že výdrž baterie s ním klesá minimálně o čtvrtinu. 

Níže nabízím pohled na průměrný stav při spuštění nejoblíbenějších her (vždy na maximální možné grafické nastavení) s nasazeným AeroActive Cooler 6:

  • PUBG Mobile – FPS: 39–41, teplota zařízení: 36–37 °C
  • Real Racing 3 – FPS: 143–165, teplota zařízení: 37–38 °C
  • Apex Legends Mobile – FPS: 59–61, teplota zařízení: 38 °C
  • Shadowgun Legends – FPS: 90–120, teplota zařízení 38–40 °C
  • Call of Duty Mobile – FPS: 54–60, teplota zařízení 37–38 °C
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama