Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března
i Zdroj: Alza
Novinka Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března

Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března

Komerční sdělení
25. 3. 2024 14:00 2

Partnera našeho webu jistě nemusíme představovat. Alza má v nabídce opravdu široké portfolio hardwaru a ve spolupráci se zeleným mimozemšťanem nyní přinášíme přehled aktuálních slev.

Reklama

Alza od 25.3. do 31.3. pořádá Alza Dny Gaming a my jsme spolu s e-shopem vybrali to nejzajímavější hardwarové zboží ve slevě. Ušetřit můžete 5 % až 30 %, což rozhodně není málo.

Notebooky, počítače a monitory

Začít můžeme třeba u herního notebooku s AMD Ryzen 5 7535HS a RTX 3050 4GB (70 W). Stroj ze série Asus TUF Gaming A15 s touto konfigurací utáhne méně náročné tituly. Za cenu 19 466 korun v akci nabízí třeba 16 GB DDR5 RAM, 1 TB SSD a 144Hz displej. Za nás ideální na hraní CS2 a nebo Call of Duty. Alza nám šikovně doporučila model bez operačního systému, takže opravdu platíte jen za hardware. Pořádný geek si nahodí třeba Linux!

Jako alternativu tu máme Acer Nitro 5 s Intel Core i9 12900H a GeForce RTX 4060 8GB (140 W). Jde o notebook 37 991 korun v akci, avšak s o dost lepší výbavou oproti prvnímu zmíněnému. Už zmíněných 140 W TDP u grafiky a MUX Switch napovídá, že zde si zahrajete i nejnovější hry. Výbavu doplňuje opět 1 TB SSD a 32 GB RAM. Displej je tentokrát 17palcový o QHD rozlišení při 165 Hz. Zde už Windows 11 najdete v ceně, takže můžete po rozbalení rovnou hrát.

Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března
i Zdroj: Acer

Nelahodí vám notebooky? Sáhnout můžete třeba po herním počítači AlzaPC GameBox Core s komponenty od AMD. Konkrétně zde najdete Ryzen 5 3600 a Radeon RX 6700. Tento počítač je ideální, pokud hodláte zaplatit nyní méně a postupně upgradovat. Najdete zde totiž základní desku s čipsetem B550, tudíž přechod na Ryzen série 5000 bude otázkou jen výměny procesoru. Také grafiku můžete vylepšit, jelikož je nejen osazená v PCIe Gen 4.0 slotu, ale energii jí dodává 750W zdroj.

Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března
i Zdroj: Alza

Mezi další specifikace patří 32 GB RAM, 1 TB SSD, chladič CPU Endorfy Fera 5 ARGB nebo skříň SXT K106 Black. Za akční cenu 19 990 korun jde o zajímavý stroj, který vám neudělá průvan v peněžence, a hlavně ho můžete snadno upgradovat.

Takový počítač můžete spárovat třeba s monitorem Samsung Odyssey G5. Kombinace QHD rozlišení na 27 palcích je pro řadu hráčů ideální. Připočtěte k tomu 165 Hz, G-Sync kompatibilitu, FreeSync Premium a máte univerzální kousek na hraní singleplayer titulů i kompetitivních stříleček. V akci je tento monitor zlevněn z 7 490 korun na 5 243 korun, což je pěkný rozdíl.

Příslušenství

U periferií lze vybírat z celé škály. Za zmínku stojí třeba tři mechanické klávesnice, z nichž dvě nabízejí lineární spínače. Ty bývají u hráčů oblíbené díky rychlé odezvě a nízké hlučnosti. Rapture ALPHA je klasický vysokoprofilová klávesnice se 100% rozložením. Tedy ideální i na vyťukávání čísel v Excelu. Kromě osvědčených Cherry MX Red spínačů zaujme třeba RGB podsvícením tlačítek i po stranách klávesnice. V akci vás přijde na 1 673 Kč.

SteelSeries Apex 7 TKL asi představovat nemusíme. Tato značka je velmi známá a třeba na jejich periferie nedá řada hráčů dopustit. Poznávacím znamením tohoto modelu je nejen TKL provedení a minimalistický vzhled, ale i zabudovaný displej. Sleva 800 korun snížila cenovku tohoto kousku na 3 199 Kč.

Šetříme na hardwaru s Alzou - Alza Dny Gaming trvají do konce března
i Zdroj: SteelSeries

Do třetice tu máme Logitech G413 TKL SE s tactile spínači. Ty nabízejí fyzickou odezvu aktivace při stlačení a lze je tak řadit mezi univerzální pro hraní i práci. Opět se jedná o TKL model, tedy bez numerického bloku. Klávesnice se proto snadno vejde třeba do batohu a můžete si ji vzít na LANku. Za 1 279 korun rozhodně zajímavý kousek.

Aby nebyla řeč jen o klávesnicích, natož v klasickém černém provedení, máme tu jednu stylovku. Jde o SteelSeries Aerox 3 Ghost Wireless, tedy lehkou bezdrátovou myšku v elegantním bílém provedení. Tenhle model váží jen 66 gramů a sotva tak poznáte, že máte v ruce plnohodnotnou herní periferii. Na myši přitom stále najdete praktická boční tlačítka nebo RGB podsvícení. Cena v časově omezené akci klesla na 1 279 korun.

Fanoušci SteelSeries mohou sáhnout po dalším bezdrátovém kousku, sluchátkách Arctis 1 Wireless. Jde o univerzální headset, který bezdrátově připojíte k počítači, mobilu i konzoli PlayStation nebo Nintendo Switch. Ve všech případech dostanete oproti Bluetooth nízkou latenci, jelikož připojení probíhá skrze USB-C přijímač a 2,4GHz síť. Za 2 231 korun lepší bezdráty neseženete.

Pokud máte raději bezdrátovou klasiku, sáhněte po Razer BlackShark V2 X. Tenhle headset ohromí 50mm drivery, slušným mikrofonem a pohodlím. Na Alze se tento chlubí hodnocením 4,5 hvězdiček z pěti a nízkou reklamovostí. Prostě sázka na jistotu, která vás vyjde na 1 611 korun.


Akce Alza Dny Gaming platí do 31. března a mimo počítačového hardwaru v akci naleznete i řadu her, merche a konzolí. Tak určitě využijte slev až 30 % na vybraný sortiment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama