amd-plany-nove-tovarny
Novinka AMD: plány nové továrny

AMD: plány nové továrny

FidoUncle

FidoUncle

10

Ještě před rokem bychom se asi vysmáli každému, kdo by nám tvrdil, že AMD novou továrnu skutečně postaví. Ale od té doby se událo mnohé a konkrétní plány jsou tu.

Reklama

The Foundry Company, společný podnik AMD a arabských investičních fondů(Dubai Mubadala Development a Abu Dhabi ATIC) zveřejnil konkrétní plány výstavby nové továrny na CPU a další čipy ve městě Malta(NY, USA). Očekávané náklady jsou ve výši 4,6mld. USD. Na nich se podílí i samotný stát New York ve formě investiční pobídky 1,2mld. USD, která by v případě nezahájení stavby vypršela v červenci(VII.).

AMD: plány nové továrny
i Zdroj: PCTuning.cz

Celý pozemek továrny má zabírat plochu téměř 1 km2 a je součástí Luther Forest Technology Campus. Užitná plocha pak má být 120tis. čtverečních metrů. Z toho 82tis. m2 spolkne úpravna vody. Dále se má nová FAB skládat ze tří skladových částí, administrativní části a samozřejmě samotného superčistého výrobního prostoru. Počet přímých i nepřímých zaměstnanců by se měl pohybovat mezi 5-10tis. lidí. Plné výrobní kapacity by měla nová FAB dosáhnout v roce 2012.

Možná se vám celý projekt zdá jako zbytečně megalomanský, ale jen do doby, než si uvědomíme, že The Foundry Company nemá v plánu vyrábět pouze pro AMD, ale i jiné zákazníky.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama