amd-predstavilo-sestijadrovy-opteron
Novinka AMD představilo šestijádrový Opteron

AMD představilo šestijádrový Opteron

Jan Šorfa

Jan Šorfa

20. 2. 2009 00:00 6

Po prezentaci Intelu a jeho návrhů 32nm procesorů, se na sebe snaží AMD upoutat pozornost prezentací blížících se 6 jádrových Opteronů s pracovním označením "Istanbul".

Reklama

Při prezentaci, jejíž obrázky můžete vidět, byly serverové procesory Opteron s pracovním označením "Istanbul" použity na třech odlišných systémech. Dva systémy využívaly čtyři šestijádrové procesory s celkovým počtem 24 jader a jeden systém byl dvouprocesorový s 12 jádry. Oba systémy běžely na OS Windows Server 2008 a na Windows Server 2008 se třemi virtuálními systémy Windows Server 2003. Dále byl použit Red Hat Linux a SLES 11 x64.

AMD představilo šestijádrový Opteron
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové šestijádrové Opterony budou vyráběné pomocí 45nm procesu a budou kompatibilní se současnými základními deskami s paticí Socket F, tudíž bude jednoduchá výměna nového Opteronu za starší. Dále bude mít nový Opteron integrovaný dvoukanálový DDR2 paměťový řadič, bude obsahovat HyperTransport 3.0 a velkou 6 MB L3 cache.

AMD představilo šestijádrový Opteron
i Zdroj: PCTuning.cz

Očekává se, že nové šestijádrové Opterony budou k dispozici v druhé polovině tohoto roku a v roce 2010 budou následovány modely "Sao Paolo" s podporou DDR3 pamětí.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama