aopen-a-intel-predstavi-19-tablet-etile
Novinka AOpen a Intel představí 19" tablet eTILE

AOpen a Intel představí 19" tablet eTILE

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 8. 2013 10:00

AOpen a Intel spojily síly a vyvinuly 19 palcový tablet, speciálně navržený pro obchodní využití, namísto informačních kiosků.

Reklama

Tento tablet by mohl nahradit informační kiosky a terminálová PC. V obchodě lze, místo poměrně robustního informačního kiosku, jednoduše přidělat na stěnu tablet. Na tento tablet je možné nainstalovat plnou verzi systému Windows 7 nebo 8, přičemž OS Android je také podporován.

AOpen a Intel představí 19" tablet eTILE
i Zdroj: PCTuning.cz

ETILE bude vydán ve dvou různých velikostech, jako 15,6 nebo 19 palcový tablet. Obě verze jsou pouhých 30 mm tlusté a mají certifikovaný dotykový displej schopný snímat až 10 dotyků naráz. Systém je založen na třetí generaci Core procesoru (Ivy Bridge) s podporou vPro. K připojení lze využít vestavěný 3G a 4G modul nebo Wi-Fi. V tabletu je instalováno také Intel Active Management Technology 8.0 (AMT) a Intel Small Business Advantage prostředí. 

AOpen a Intel představí 19" tablet eTILE
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě Core procesorů může 19 palcový eTILE tablet pojmout až 8 GB RAM pamětí, umístěných od dvou SODIMM DDR3 slotů. Zvuk je zajištěn pomocí Realtek ALC886 audio čipu, zatímco o síťové připojení se postará Intel W82579LM gigabitový LAN řadič. Tablet je vybaven také 2,5 palcovým pevným diskem. Úložný prostor lze rozšířit také pomocí dalšího SSD disku do mSATA. Displej má rozlišení 1366×768 pixelů a disponuje IP65 certifikací odolnosti proti vodě a prachu.

AOpen a Intel představí 19" tablet eTILE
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tablet má také úhledně schované konektory, které zahrnují line-out konektor, vstup pro mikrofon, HDMI výstup, duální sériový port RS232 (12V/5V s 1A) a čtyři USB konektory. Dva z USB konektorů jsou typu USB 3.0. Zatím nebyly odhaleny přesné specifikace 15,6 palcové verze. 

Tablet bude dodávat pravděpodobně pouze výrobce, nebude ho tedy možné koupit v obchodech.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama