apple-pry-chysta-7palcovy-ipad-kachna
Apple Novinka Apple prý chystá 7palcový iPad (kachna?)

Apple prý chystá 7palcový iPad (kachna?)

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 8. 2010 14:10 11

Menší, lehčí a opět s IPS displejem, prostě chutné ovoce v novém balení.

Reklama
Apple prý chystá 7palcový iPad (kachna?)
i Zdroj: PCTuning.cz

Fenomenální úspěch tabletu iPad, kterého se za prvních 80 dnů prodalo více než 3 miliony kusů a jenž vyvolal v uživatelích zájem o tablet jako takový, zřejmě stojí za tím, že bude zanedlouho uvedena jeho kompaktnější verze se 7palcovým displejem. 

S odvoláním na Tchajwanský deník Economic Daily News je uvedení tohoto modelu „na spadnutí“ a vysoce pravděpodobné. Menší tablet s velikostí někde mezi původním zařízením a iPodem Touch je prý už ve výrobě a do prodeje se dostane přesně o Vánocích. Další zprávy uvádí, že firma Chimei Innolux, což je jinak dceřiná společnost Foxconn, obdržela zakázku na dodání IPS displejů 7“ velikosti.

Apple prý chystá 7palcový iPad (kachna?)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zachovány by díky technologii (IPS) měly být výborné pozorovací úhly a pěkný čistý obraz. Montáž zařízení má s odvoláním na další zdroje zajišťovat firma Compal Electronics, což je jeden z největších výrobců notebooků na světě a tento krok možná naznačuje, že Apple není až tak spokojený s dodávkami původního modelu (první iPad montuje Foxconn).

Navzdory menší úhlopříčce by mělo nakonec zůstat i poměrně vysoké rozlišení 1024 × 768 bodů. Hmotnost podle neověřených údajů poklesne až o 200 gramů (celkově něco okolo 500 gramů). Menší iPad jako konkurence pro Kindle a jeho čtečky elektronických knih? Proč ne… V porovnání s ním mohou být nakonec ne až tak finančně výhodné a tím pro zákazníky i méně zajímavé. Závěrem pouze dodám, že výše jmenované společnosti veškeré informace o připravovaném zařízení dementovali.

Zdroj: 1 2 3 4

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama