Brýle Apple Vision Pro rozebrány do posledního šroubku, co se skrývá v útrobách?
i Zdroj: iFixit
Novinka Brýle Apple Vision Pro rozebrány do posledního šroubku, co se skrývá v útrobách?

Brýle Apple Vision Pro rozebrány do posledního šroubku, co se skrývá v útrobách?

David Jiránek

David Jiránek

9. 2. 2024 14:30

Drahé, ale v řadě ohledu špičkové brýle Apple Vision Pro byly rozpitvány do posledního šroubku. Profesionálové z iFixit odhalili, jaký hardware najdeme uvnitř zařízení.

Reklama

Apple Vision Pro patří aktuálně k hodně populárnímu hardwaru. Může za to řada aspektů od vysoké ceny, přes zajímavé specifikace až po samotnou značku s nakousnutým jablkem. Není proto divu, že je pohled pod “kapotu” celkem zajímavý. Do podrobného rozboru se pustili na youtube kanále iFixit. Výsledek? Dvě videa, která ukazují, že Apple opravdu nechtěl, aby se v brýlích někdo hrabal.

Dostat se dovnitř Apple Vision Pro představoval oříšek i pro zkušené hardwarové pitevní nadšence v iFixit. Po odstranění několika vrstev z přední části se odkryl samotný externí displej, kde se v řadě případů okolním uživatelům zobrazí obličej nositele. Tato část vyvolává v řadě uživatelů rozpaky. Displej je celkem temný a vypadá podivně. Rozbor odhaluje, proč tomu tak je.

Hlubší ponoření do vnitřností naráží na velké množství šroubků a konektorů v jinak malém těle brýlí. Uvnitř kromě čoček a displejů najdeme samotnou základní desku rozdělenou na dvě části nebo dva větráčky. Celý interiér připomíná moderní telefony. Místem se rozhodně nešetří. Esteticky je vše sladěné do černé a stříbrné. Žádnou zelené PCB zde nenajdete.

Druhé video se věnuje samotnému displeji. V iFixit si posvítili na rozlišení, přesnou velikost a odvodili tak jemnost panelu. Nechybí ani porovnání proti konkurenčnímu Quest 3.

Rozbor se zaměřil také na externí baterii. Apple si za ní účtuje 200 dolarů, ale ve finále jde o tři slepené baterie z iPhonu 15 Plus, které se navíc zřejmě nenabíjí na maximum. Nejspíše chce Apple předejít snižování kapacity v důsledku používání.

Brýle nakonec dostaly značku hodnotící potenciál k opravám. Skóre 4/10 rozhodně není nejhorší, avšak většinu interních částí si jen tak neopravíte a výměna předního skla je celkem drahá. Na webu iFixit si pak můžete přečíst podrobnou rozborku i s označením všech čipů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama