bezpecnost-macu-ohrozena
Apple Novinka Bezpečnost Macu ohrožena

Bezpečnost Macu ohrožena

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 7. 2009 00:00 2

Známý bezpečnostní expert odhalil techniku, díky které se mohou počítačoví piráti jednoduše na dálku zmocnit Macu nic netušícího uživatele.  

Reklama


Dino Dai Zovi chybu odhalil na konferenci Black Hat v Las Vegas, jedné z největších akcí, kde se předávají informace. Black Hatu se účastní okolo 4000 bezpečnostních expertů včetně několika, kteří se pohybují i na druhé straně zákona. V USA není trestné zveřejnit software, díky kterému se můžete nabourat do cizího počítače, avšak použít jej už ano. Útoky na počítače Apple jsou velmi ojedinělé, podle analytiků se to však změní, jakmile je bude používat více lidí. Jen za poslední rok byly odhaleny nejméně tři viry pro Mac.

Bezpečnost Macu ohrožena
i Zdroj: PCTuning.cz

Dai Zovi, autor knihy "Příručka hackera Macu" včera řekl, že jakmile se hackeři na počítače Apple začnou zaměřovat, objeví se stejné množství chyb jako u Windows. "Macy neochraňuje žádná vyšší síla," říká Zovi, jenž včera představil techniku (nazval ji "Machiavelli"), díky které se útočník pomocí prohlížeče Safari zmocní vzdáleného počítače. Mluvčí Apple se k celé věci odmítl vyjádřit. Apple je v USA čtvrtý největší výrobce PC, v druhém čtvrtletí tohoto roku držel asi devět procent trhu a podle společnosti Gartner stále posiluje.

Zdroj: Reuters
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama