budoucnost-je-v-multi-touch-zarizenich
Apple Novinka Budoucnost je v multi-touch zařízeních

Budoucnost je v multi-touch zařízeních

Michal Mitrega

Michal Mitrega

18. 2. 2009 00:00 14

Po Microsoftu představil svůj vlastní multi-touch stůl i Panasonic. Implementaci této slibné technologie navíc plánuje větší množství předních výrobců.

Reklama

Multi-touch znamená možnost ovládat dotykový displej na více místech naráz. Společnost Panasonic představila ve spolupráci s UICentric gigantický 103" multi-touch stůl U-Touch. Stůl byl k vidění na ISE v Holandsku. Běžící aplikace představovala určitý druh arkádového stolního hokeje (šprtce).

Budoucnost je v multi-touch zařízeních
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Apple navíc koupila multi-touch patent pro použití v iPod touch a iPhone přístrojích. Nový operační systém Mac OS X 10.6 má již zabudovanou podporu multi-touch technologie, která se zřejmě objeví u nadcházejícího notebooku Macbook 3G.

Microsoft také chystá nativní podporu multi-touch ve Windows 7 pod marketingovým názvem DuoSense. Technologii pro Microsoft vyvíjí společnost N-Trig, které jde především o napodobení způsobu, jakým se uživatel dotýká předmětů nebo píše. Prvního boomu multi-touch technologie se zřejmě dočkáme u notebooků - HP a Dell už prodávají první modely.

Zdroje TC Magazine: 1, 2 a 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama