Dokovací stanice pro Steam Deck se odkládá
i Zdroj: Valve
Novinka Dokovací stanice pro Steam Deck se odkládá

Dokovací stanice pro Steam Deck se odkládá

David Jiránek

David Jiránek

3. 6. 2022 13:55

Valve zveřejnilo informace ohledně připravované dokovací stanice pro handheld Steam Deck. Oficiální příslušenství se opozdí.

Reklama

S uvedením Steam Decku přišlo Valve také s informacemi o plánované dokovací stanici. Samotný handheld disponuje jen jedním USB-C, což mnoha náročnějším uživatelům nestačí. Dokovací stanice měla přinést řadu portu a sloužit jako centrum při používání konzole v režimu desktopu. Bohužel se tohoto příslušenství jen tak nedočkáme.

Oficiální stanovisko od výrobce zmiňuje, že odklad byl způsobený uzavřením výrobních středisek kvůli pandemii. Zároveň nebylo pokryto dostatečné množství součástek potřebných pro sestavení dokovací stanice.

Dokovací stanice pro Steam Deck se odkládá
i Zdroj: Valve

Datum uvedení Valve nezveřejnilo. Nevíme ani o jakou dobu se oproti původním plánům dokovací stanice opozdí. Naštěstí by tato prodleva neměla mít vliv na výrobu a rezervace samotného handheldu.

Mezitím plánuje Valve přidávat pomocí softwarových aktualizací širší podporu pro USB-C huby a externí obrazovky. Alternativy ale nemají žádnou oficiální certifikaci a kompatibilita se tak může různit podle výrobce a modelu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama