easter-egg-v-3d-marku-2005
Novinka Easter Egg v 3D Marku 2005

Easter Egg v 3D Marku 2005

Novák Radek

Novák Radek

20. 12. 2005 00:00 5

Asi jen málokdo nezná benchmarkovací program 3D Mark vyvinutý společností Futuremark Ten je na trhu již poměrně dlouhou dobu a během té doby si nikdo nevšiml skrytého „Velikonočního vajíčka“, které obsahuje – spustí-li se s parametrem „kráva“ ve finštině, tak při závěrečné scéně s titulky se místo delfínů objeví létající krávy.

Reklama

„Velikonoční vajíčka“ neboli Easter Eggs jsou překvapení schovávána v různých programech, která většinou trvá nějaký ten čas objevit a slouží hlavně k pobavení uživatelů. Setkat jsme se s nimi mohli i v produktech společnosti Microsoft, ta je ale z posledních verzí produktů kvůli požadavkům americké vlády (ta nechce v programech, které používá, mít žádný nedokumentovaný kód – což právě Easter Eggs jsou) musela odstranit.

Easter Egg v 3D Marku 2005
i Zdroj: PCTuning.cz


Létající krávy podle šílené cibule

Létajících krav se dočkáme, spustíme-li 3D Mark s parametrem -lehmä“, což znamená finsky kráva. Na toto skryté překvapení (které se spíše hodí k předešlému jménu společnosti Futuremark – MadOnion, čili šílená cibule) přišel jeden vývojář, který si ze zvědavosti extrahoval soubory použité v 3D Marku a náhodou narazil na textury krav. Pokračoval dál v pátrání a povedlo se mu i objevit přepínač, kterým se skryté velikonoční vajíčko aktivuje.

Easter Egg v 3D Marku 2005
i Zdroj: PCTuning.cz


Podle této textury bylo Easter Egg odhaleno

Sám jsem byl zvědav, jestli to tak opravdu je, stáhl 3D Mark 2005 a výsledek vidíte na screenshotu.

Zdroj: Warp2Search, NeoWin, 3DMark05

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama