emulator-c64-pro-iphone
Apple Novinka Emulátor C64 pro iPhone

Emulátor C64 pro iPhone

Ace.

Ace.

7. 9. 2009 00:00 2

Pokud se vám stýská po době osmibitů a chtěli byste si znovu zahrát nějakou tu starou klasiku z Commodore 64, stačí vám jablečný telefon a pár dolarů.   

Reklama

Apple po úvodních průtazích konečně oficiálně schválil nový emulátor stařičkého počítače pro iPhone. Hlavním problémem bylo, že pravidla Applu pro vývoj aplikací zakazovala programy, které instalují a spouští nebo interpretují kód neprověřený samotným Apple. Takovéto chování se společnosti nelíbí, oficiálně kvůli hrozbě škodlivého software a neoficiálně (ale nepochybně) také proto, že obchází Apple Store, a tak otevírá cestu "pirátským" aplikacím.

Emulátor C64 pro iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

   

Z tohoto důvodu je také v současné verzi zakázán interpret jazyka BASIC, ačkoliv hry (povolené hádejte kým) fungují. K emulátoru dostanete přibalených několik her (Dragon's Den, Le Mans, Jupiter Lander, Arctic Shipwreck a Jack Attack), které se ovládají virtuálním joystickem, přičemž se hra dá přepnout i na celou obrazovku. To vše za cenu solidních pět dolarů. Další hry budou časem uvolněny k zakoupení přes menu emulátoru a na závěr se můžete podívat na video... 

Zdroj: AppleInsider

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama