Éra telefonů Nokia je u konce, HMD chystá zařízení pod vlastním logem
i Zdroj: HMD.com
Novinka Éra telefonů Nokia je u konce, HMD chystá zařízení pod vlastním logem

Éra telefonů Nokia je u konce, HMD chystá zařízení pod vlastním logem

David Švrček

David Švrček

1. 2. 2024 10:53 2

Legendární značce Nokia patrně na poli mobilních telefonů zvoní umíráček. Její finský majitel HMD Global spouští novou marketingovou kampaň a uvádí, že nová zařízení již ponesou logo HMD.

Reklama

Snad každý člověk, který vlastní mobilní telefon, musel slyšet o výrobci telefonů Nokia. Pro většinu lidí byla také jistě Nokia jejich prvním telefonem, a tak při čtení zpráv o jejím upozadění, nejednomu ukápne nostalgická slza. Není se však čeho bát, její finský majitel Human Mobile Devices slibuje, že změna bude jen k lepšímu. 

Éra telefonů Nokia je u konce, HMD chystá zařízení pod vlastním logem
i Zdroj: HMD.com

HMD spustilo novou marketingovou kampaň, ve které prosazuje logo společnosti, nikoliv Nokie. Oznámil také, že představí hned rovnou šest nových mobilních zařízení, které již ponesou logo HMD, k tomu můžeme očekávat také tablety a sluchátka. Nových produktů bychom se měli dočkat koncem února na veletrhu MWC.  Také z webu Nokie se stal web HMD s novými logy, který se snaží zákazníky informovat o tom, kdo společnost je a její souvislosti s Nokií. Na eshopu také nyní běží velká výprodej současných telefonů Nokia, do vyprodání zásob. Zatím to vypadá tak, že logo a jméno Nokia zůstane zachováno pouze u tlačítkových a seniorských telefonů.

Je otázkou jak se společnost zachová a jaký bude její budoucí vývoj. Také zda nás opravdu čeká nějaká změna k lepšímu. V současnosti byly telefony Nokia průměrnými kousky s čistým Androidem a dost často přestřelenou cenovkou, což jim na širokém konkurenčním poli dost lámalo vaz. Připravované telefony by měly zasáhnout široké spektrum cenových tříd, od nižší třídy až po vyšší střední třídu, do vlajkového modelu se zatím HMD nechystá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama