experti-windows-7-na-90-pc
Novinka Experti: Windows 7 na 90% PC

Experti: Windows 7 na 90% PC

Martin Stančík

Martin Stančík

16. 6. 2009 00:00 8

Podle předpovědí mnoha analytiků bude migrace uživatelů, ale hlavně velkých korporací z Windows XP na Windows 7 masová.  

Reklama


Podle analytičky Katherine Egbertové plánuje většina společností s vydáním nového operačního systému nákup nových desktopů. Možná byste si řekli, že v době ekonomické recese tento krok není příliš pravděpodobný, avšak nebyl by to Microsoft, aby si přechod na Windows 7 pořádně nepojistil. Nákup nových počítačů je očekáván na přelomu let 2010/2011, kdy bude končit podpora pro Windows XP. V této době by na tom IT společnosti také již neměly být finančně tak zle.

Experti: Windows 7 na 90% PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Nákup tisíců nových desktopů je otázka, avšak společnosti dříve nebo později z XP budou muset přejít, píše server ZDNet, neboť bezpečnostní aktualizace pro Windows XP SP2 přestanou být vydávány v červnu roku 2010, což donutí většinu společností k upgradu - téměř jistě byznysy ale nepřejdou na Windows Vista, jejichž podpora bude končit v roce 2012. Na výše uvedeném schématu se můžete podívat na předpověď analytické firmy IDC ohledně nástupu Windows 7 a úpadku prodejnosti Visty.

Experti: Windows 7 na 90% PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Analytici také dodávají, že upgrade na Windows 7 bude jednodušší, neboť nebudou problémy s ovladači, které jsou postavené na těch z Visty a kvůli propadu Visty se očekává, že až 90% počítačů v příštích třech letech přejde na Windows 7.
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama