firefox-1-5-je-tu
Novinka Firefox 1.5 je tu

Firefox 1.5 je tu

Novák Radek

Novák Radek

30. 11. 2005 00:00 1

Po dlouhé době plné testování, uveřejňování alfa a beta verzí následovaných třemi kandidáty na finální verzi se konečně dočkáváme oficiální, plné verze 1.5 alternativního prohlížeče Firefox, který v dnešní době používá přibližně 10% všech uživatelů.

Reklama

Nová „jednapětka“ v sobě přináší oproti poslední stabilní verzi 1.0.7 řadu nových funkcí a vylepšení. V hlavní řadě se jedná o systém starající se o stahování a kontrolování updatů, nejen pro samotný prohlížeč, ale i pro jednotlivá nainstalovaná rozšíření.

Firefox 1.5 je tu
i Zdroj: PCTuning.cz

K dalším vylepšením pak patří nyní výkonnější renderovací engine samotných stránek, možnost přesouvání záložek pomocí funkce drag'n'drop, podpora formátu vektorové grafiky SVG a standardů CSS2 a CSS3, skriptovacího jazyka JavaScript ve verzi 1.6, zrychlení funkce pohybu vpřed-vzad po stránkách či vylepšené blokování vyskakovacích reklamních oken.

Kompletní výčet změn si můžete přečíst v release notes.

Firefox 1.5 je ke stažení jak pro Windows, tak i Linux a Mac OS X. Zatím není k dispozici v české verzi, ale ta se dá očekávat v nejbližších dnech či týdnech.

Zdroj: Mozilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama