flash-dostane-hardwarovou-3d-akceleraci
Novinka Flash dostane hardwarovou 3D akceleraci

Flash dostane hardwarovou 3D akceleraci

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

31. 10. 2010 10:00 9

Adobe MAX, konference každoročně pořádaná v Los Angeles, je plná novinek. Jedna z těch hodně zajímavých byla hardwarová akcelerace 3D ve Flashi.

Reklama

Na letošní konferenci Adobe MAX bylo plno zajímavých novinek a workshopů, jedna je ale přeci jen pro nás obyčejné uživateli nejzajímavější: Hardwarová akcelerace 3D grafiky ve Flashi. Co si pod tím představit? Vytvoříte hru ve flashi a vydáte ji pro všechny zařízení, které mají flash player. Těmi jsou chytré telefony, tablety, počítače a v poslední řadě už i televize.

Jako ukázku si Adobe vytvořilo závodní multiplayerovou hru. Její demonstraci můžete vidět v podání Toma Krchy na videu výše. Ve zmiňovaném videu hra běží na plné detaily ve Full HD rozlišení (1920 × 1080) ve více jak 60 obrázcích za vteřinu. Hra využívá speciálního enginu, vytvořeného speciálně pro Flash player a AIR, který navíc není renderován pouze ve 30 FPS, ale v 60. Nakonec pro vás mám trailer na zmiňovanou závodní hru.

Nakonec mám na vás otázku. Myslíte si, že se začnou vyvíjet 3D hry ve Flashi vě větším množství? Třeba za pár let budeme všichni hrát úplně stejnou hru, vytvořenou ve Flashi, na mobilech, počítačích, tabletech a i televizích.

Zdroj: FlashRealtime, Tom Krcha

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama