foxconn-vyplati-odskodne
Apple Novinka Foxconn vyplatí odškodné

Foxconn vyplatí odškodné

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 7. 2009 00:00 1

Tchajwanská firma, která vyrábí pro Apple v Číně produkty se zavázala k zaplacení v přepočtu skoro jednoho milionu korun rodině muže, který spáchal sebevraždu.  

Reklama


Sun Danyong se zabil když zjistil, že mu chybí jeden z prototypů nového iPhonu, za který nesl zodpovědnost. Společnost Foxconn, pro kterou pracoval, nyní uvedla, že rodině zaplatí něco přes 52 000 dolarů. Navíc bude Foxconn vyplácet rodičům zemřelého až do konce jejich životů 4400 dolarů ročně. Ještě než zemřel, řekl Sun Danyong svým přátelům, že jej zbili zaměstnanci Foxconnu, kteří si mysleli, že muž iPhone někde prodal.

Foxconn vyplatí odškodné
i Zdroj: PCTuning.cz

Foxconn toto samozřejmě odmítá a ihned spustil vyšetřování. Nad smrtí Číňana vyjádřilo lítost i Apple. Danyong byl pověřen doručením šestnácti prototypů Apple do pobočky Foxconnu. Je jasné, že Apple ze ztráty zařízení není nijak nadšené, zvlášť pokud uvážíme, jakou práci si společnost dává s utajováním nových produktů až do poslední chvíle. Podle Danyongových kamarádů byl muž ochrankou Foxconnu nejen bit, nýbrž byl prohledán i jeho dům.
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama