free-verzi-cryengine-zatim-necekejte
Novinka Free verzi CryEngine zatím nečekejte

Free verzi CryEngine zatím nečekejte

Sam Sadovski

Sam Sadovski

9. 3. 2015 08:00 3

Dle slov Davida Bowmana, výrobního ředitele neměcké společnosti Crytek, nemá firma momentálně žádnou motivaci rušit měsíční poplatek za využívání enginu CryEngine.

Reklama

Veletrh GDC 2015 byl z hlediska herních jader soubojem studií Epic Games a Unity - rok od zveřejnění jádra Unreal Engine 4 byly poplatky za využívání tohoto enginu zrušeny a odpovědí na tento krok ze strany Unity se stal nový engine Unity 5. Jádro Unity 5 je k dostání i ve verzi zdarma, která není o tolik "osekaná" od verze placené. Na poli je však i třetí hráč - Crytek, který prozatím neplánuje následovat své rivaly.

David Bowman ze studia Crytek se v rozhovoru pro Gamasutra k záležitosti vyjádřil: "9,99 dolarů zaplatíte v San Franciscu za oběd. Pokud svůj tým vývojářů pozvete jednou měsíčně na oběd, měli byste být schopni jim i proplatit náš engine." Bowman mimo jiné dodal, že momentálně nevidí žádný důvod pro rušení platby. Jádro CryEngine využívá například hra Kingdom Come: Deliverance z dílny českého vývojáře Daniela Vávry a jeho týmu.

Zdroj: Develop

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama