Intel končí s výrobou NUC počítačů
i Zdroj: Intel
Novinka Intel končí s výrobou NUC počítačů

Intel končí s výrobou NUC počítačů

David Jiránek

David Jiránek

12. 7. 2023 17:00

Kompaktní kancelářské počítače i malé herní mašiny v podobě Intel NUC končí. Intel zařazuje ruční brzdu a oficiálně ukončuje investici do tohoto segmentu, ačkoliv stále hodlá podporovat partnery ve výrobě těchto zařízení.

Reklama

Počítače Intel NUC jste mohli najít přimontované na monitory v kancelářích, uživatelé je využívali jako domácí servery, NASky a dokonce se našlo pár modelů určených pro hráče. Celý ekosystém Intel NUC sestával z desítek modelů, některé z nich si zájemci museli dovybavit RAMkami nebo diskem. Intel postupně počítače aktualizoval o nové modely procesorů, avšak nové už na pultech obchodů nenajdeme. Přišlo totiž rozhodnutí o ukončení investic do NUC zařízení a změna strategie.

Konkrétně v oficiálním prohlášení Intelu stojí, že změna obchodní strategie stále umožní partnerům vyrábět NUC zařízení. Aktuálně nabízená zařízení se stále dočkají podpory. O konci Intel NUC se proslýchalo už řadu měsíců a konkrétní spekulace o konci výroby přišly toto pondělí.

Intel končí s výrobou NUC počítačů
i Zdroj: Intel

Aktuálně v českých eshopech stále naleznete Intel NUC počítače posledních generací. Postupně se ale začnou vyprodávat. Obdobné produkty budou stále nabízet jiní výrobci. Například Gigabyte s řadou Brix nebo HP Pro Mini. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama