jak-clovek-prisel-o-mail-na-gmailu
Novinka Jak člověk přišel o mail na Gmailu

Jak člověk přišel o mail na Gmailu

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 9. 2009 00:00 2

Google musel pozastavit činnost jednoho e-mailového účtu na svém webmailu, neboť bankovní instituce nešťastnou náhodou na tento odeslala citlivé informace.  

Reklama

Mluvčí Googlu Andrew Pederson odmítl uvést detaily o tom, jak byl případ vyřešen a neuvedl ani adresu, na kterou byla data odeslána. Problém nastal 12. srpna kdy pracovník v bance Rocky Mountain odeslal e-mail obsahující jména, adresy, čísla sociálního zabezpečení a informace o půjčkách více než 1300 klientů na neznámou adresu na Gmailu. Jakmile pracovník na svou chybu přišel, odeslal na neznámý e-mail další zprávu, ve které stálo, aby uživatel kontaktoval banku a data zničil. Uživatel e-mailu se však neozval.

Jak člověk přišel o mail na Gmailu
i Zdroj: PCTuning.cz


Banka požádala Google o informace o vlastníkovi mailového účtu, avšak ten prohlásil, že si k tomu banka musí opatřit soudní povolení. To Roucky Mountain Bank obdržela minulý týden - soudce k údivu všech rozhodl, že e-mail musí bát deaktivován. "I když litujeme uživatele, který se nyní nedostane ke svému mailu, nemůžeme účet znovu aktivovat, dokud se k celé věci soud opět nevyjádří," řekl Peterson. "Doufáme, že soud bude v otázce reaktivace účtu jednat rychle."
 

Zdroj: ZDNet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama