microsoft-live-spaces-konci
Novinka Microsoft Live Spaces končí

Microsoft Live Spaces končí

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 9. 2010 11:00

Microsoft potvrdil spolupráci se společností WordPress, blogovací služba softwarového giganta Live Spaces tak definitivně končí.

Reklama

O oblíbenosti redakčních systémů snad ani není potřeba mluvit. Redakční systémy jsou jedním z nejjednodušších způsobů vytvoření obsáhlých webových stránek s administrací. Windows Live Spaces (dříve MSN Spaces) je blogovací a sociální platformou od Microsoftu. Služba byla spuštěna roku 2004 pod jménem MSN Spaces a zaplnila prázdné místo v nabídce služeb softwarového giganta.

Microsoft Live Spaces končí
i Zdroj: PCTuning.cz

Ten teď potvrdil přesun svých uživatelů pod otevřený publikační systém WordPress, jehož služeb využívá více než čtvrt miliardy uživatelů. Přechod společnost odůvodnila tím, že soupeřit s touto oblíbenou platformou nemá cenu a bude jednodušší se s ní spojit. WordPress navíc nabídne velmi kvalitní systém, zajímavé funkce, spoustu rozšíření a efektivní ochranu proti spamu. Všem 30 milionům aktivních uživatelů Live Spaces bude nabídnut postupný přesun pod WordPress.

Microsoft Live Spaces končí
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě společnosti spolupracovaly na snadném způsobu jak přesunout příspěvky, komentáře a fotky na platformu WordPress a přesměrovat všechny staré URL na nové blogy tak, aby blogeři neztráceli návštěvníky. Stávající uživatelé Live Spaces uvidí následující výzvu: "Pokud nejste připraveni na přechod dnes, můžete si stáhnout obsah svého blogu a přesunout jej později, nebo odstranit svůj prostor."  Čas na přesun mají uživatelé do konce tohoto roku. Na obrázku níže můžete vidět oznámení pro nově registrované uživatele.

Microsoft Live Spaces končí
i Zdroj: PCTuning.cz

Dle Microsoftu bude WordPress i součástí produktu Windows Live Essentials 2011, jakožto výchozí blogovací nástroj. Spojení Microsoftu a WordPress vypadá zatím velmi silně a doufejme, že povede především k dalšímu zlepšení služeb obou společností.

Zdroje: Microsoft, Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama