microsoft-pracuje-na-levnejsim-surface-mini-tabletu
Novinka Microsoft pracuje na levnějším Surface Mini tabletu

Microsoft pracuje na levnějším Surface Mini tabletu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 7. 2013 17:00 6

Microsoft RT tablet se snažil překlenout mezeru mezi stolními počítači a tablety, ale byl omezující prostředím Windows RT OS.

Reklama

Před nedávnem byl také vydán Surface Pro tablet, který disponuje Windows 8 Pro operačním systémem. Tento tablet již netrpí stejnými problémy jako Surface RT. Navíc je tento tablet vybaven zcela odlišným výkonným hardware, namísto ARM procesoru Tegra, je Surface Pro vybaven plnohodnotným Intel Core i5-3317U s frekvencí 1,7 GHz. Nyní se navíc chystá verze s architekturou Haswell. 

Microsoft pracuje na levnějším Surface Mini tabletu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro shrnutí Surface RT s 32 GB úložným prostorem má průměrnou cenu 511 euro, zatímco 64 GB model Surface Pro stojí cca 932 euro a model se 128 GB stojí asi 1024 euro. Ve Spojených státech je Microsoft Surface RT k dispozici také studentům v ceně pouhých 199 dolarů. Z těchto čísel je patrné, že koupi těchto produktů, pokud nejste americký student, si nemůže dovolit každý.

Microsoft pracuje na levnějším Surface Mini tabletu
i Zdroj: PCTuning.cz

Proto se Microsoft rozhodl vyvinout Mini verzi Surface pro spotřebitele s menším rozpočtem. Surface mini má být vydán na konci čtvrtého čtvrtletí a to za maloobchodní cenu, pohybující se kolem 230 euro, tedy asi 6 tisíc korun. Nejnovější zvěsti mluví o tom, že se bude jednat o 7,5 nebo 8 palcový tablet, založený na procesoru Intel Atom x86. Tablet by navíc mohl běžet na novém systému Windows 8.1.

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama