microsoft-vydal-31-zaplat
Novinka Microsoft vydal 31 záplat

Microsoft vydal 31 záplat

Martin Stančík

Martin Stančík

10. 6. 2009 00:00 2

Microsoft vydal záplaty na rekordních 31 bezpečnostních děr ve svých programech a společnost Adobe varovala před piráty, kteří by díky chybám v jeho softwaru mohli na dálku ovládnout počítače běžných uživatelů.  

Reklama


Microsoft stejně jako každé druhé úterý v měsíci včera vydal bezpečnostní záplaty na své produkty, konkrétně na Windows, Office a Internet Explorer. A tentokráte se přidalo i Adobe, které na svém webu uveřejnilo bulletin, podle kterého by si uživatelé měli aktualizovat software Reader a Acrobat. Společnost označila díry ve svých produktech, které postihují uživatele Windows i Maců, za "kritické," což je nejvyšší možné označení.

Microsoft vydal 31 záplat
i Zdroj: PCTuning.cz

"Záplatování chyb je pro společnosti velmi obtížné," říká Dave Marcus z bezpečnostní společnosti McAfee s tím, že velké společnosti musí nejprve otestovat, zda je patch kompatibilní s celým softwarem, a až po té jej uveřejnit, což dává pirátům spoustu času na to, aby chyby pořádně využili. Pět z deseti bezpečnostních rizik, na které Microsoft právě vydal záplaty, je ohodnoceno nejvyšším stupněm nebezpečí. Záplaty se dočkaly i Microsoft Internet Information Services (IIS).

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama