multi-touch-notebookove-displeje
Novinka Multi-touch notebookové displeje...

Multi-touch notebookové displeje...

Ace.

Ace.

2. 4. 2009 00:00 6

...by měly, podle několika Taiwanských výrobců, přijít na trh ve třetím kvartálu tohoto roku.

Reklama

Tento krok firmy zřejmě udělaly, aby se tak připravily na brzké vydání Windows 7, které mají mít ještě lepší podporu dotykových displejů. Pokud to náhodou ještě nevíte a angličtina není váš šálek kávy, multi-touch je označení pro displeje, které mohou snímat dotyk na více místech zároveň. Za masivní rozšiřování této technologie může Apple, který ji použil ve svém iPhone například pro zoomování fotek.

Multi-touch notebookové displeje...
i Zdroj: PCTuning.cz


Před dvěma měsíci začala společnost Young Fast Optoelectronics s masovou výrobou kapacitních dotykových panelů a sliby, že v druhé polovině roku se dočkáme dotykových netbooků. Jako odezvu na toto jeden z dalších výrobců, Mildex Optical, rozšířil svou výrobu z rezistivních i na kapacitní vícedotykové displeje, aby vyrovnal konkurenční výhodu. U dalších výrobců, jako je například AU Optronics nebo Qisda, se očekává, že budou brzy následovat.



Dotykové displeje ve mně vyvolávají rozporuplné pocity. Na jednu stranu je hezké, že to v některých případech urychlí ovládání počítače, na druhou stranu... kdo má ten displej pořád čistit?:) Každopádně vždycky si můžete vybrat a dotykové ovládání nepoužívat, takže toto považuji za pozitivní vývoj.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama