nova-nuc-pc-skrin-od-tranquil-pc
Novinka Nová NUC PC skříň od Tranquil PC

Nová NUC PC skříň od Tranquil PC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

1. 12. 2013 10:00

Intel Next Unit of Computing počítače jsou stále populárnější, na což reagují různí výrobci skříní formátu NUC, mezi které se řadí i Tranquil PC.

Reklama

Nyní tento výrobce přichází s novým PC, označeným jednoduše jako Tranquil PC NUC ze série Abel H. Skříň o rozměrech 110 (H) × 164 (Š) × 47 (V) mm si můžete koupit samostatně a vybavit si ji libovolnými komponentami. V tomto případě za skříň zaplatíte 99 liber (3 300 Kč). To samozřejmě, vzhledem k velikosti, vyžaduje jistou zručnost při instalaci těchto komponent, proto si můžete pořídit i předinstalované konfigurace tohoto NUC systému. Jedná se o dvě varianty označené jako H3 a H5. 

Tranquild NUC PC Abel H

Všechny varianty postrádají aktivní chlazením (ventilátory), o chlazení se totiž stará samotné tělo sřkíně. Teď k samotným konfiguracím, systém H3 je opatřen procesorem Intel Core i3-4140U, společně se 4 GB RAM pamětí a 60 GB SSD. Tato konfigurace má cenovku 399 liber (13 000 Kč). 

Tranquild NUC PC Abel H

Druhá konfigurace s označením H5 je vybavena Core i5-4250U, společně se 4 GB RAM a 120 GB SSD diskem. Obě konfigurace jsou vybaveny OS Windows 7 Professional. Tato lepší varianta nového NUC systému je k dostání za 548 liber (18 000 Kč). 

Tranquild NUC PC Abel H

Vzhledem k výbavě a rozměrům je NUC systém ideální jako multimediální stanice (HTPC) a díky absenci ventilátorů by měl být vhodný i jako průmyslové PC. Všechny varianty jsou k dostání ve třech barevných provedeních a to v černé, modré a červené. Na čelní straně nalezneme dvojici USB 3.0 portů. Další konektivita (na zadní straně) zahrnuje další dva USB 3.0 porty, dvojici USB 2.0 konektorů, gigabitový LAN port a nechybí ani rozhraní pro Wi-Fi anténu. K připojení zobrazovacích zařízení poslouží mini DisplayPort 1.2 a mini HDMI 1.4. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama