nova-platforma-pro-intel-atom
Novinka Nová platforma pro Intel Atom

Nová platforma pro Intel Atom

Jan Šorfa

Jan Šorfa

2. 3. 2009 00:00 5

Nová generace platformy pro procesory Intel Atom se bude nazývat Pine Trail-D a bude dosahovat až o 50% menší spotřeby než starší platforma.

Reklama
Nová platforma pro Intel Atom
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová platforma Pine Trail-D bude obsahovat pouze dva čipy, CPU a Southbridge. Procesor Atom, známý jako Pineview, bude nyní současně integrovat grafickou kartu s paměťovým řadičem a bude přímo propojen s čipsetem s kódovým názvem "Tiger Point", který není ničím jiným, než starým ICH7 s novým jménem.

Nová platforma pro Intel Atom
i Zdroj: PCTuning.cz

Intel tvrdí, že nová architektura dokonce sníží celkové rozměry základní desky až o neuvěřitelných 70%, díky čemu dojde k další úspoře místa. Ještě duležitější je ale tvrzení, že Intel sníží u nové platformy pro procesory Atom celkové TDP až o neuvěřitelných 50%, což bude hrát velkou roli výdrže při provozu na baterie.

Nová platforma pro Intel Atom
i Zdroj: PCTuning.cz

Jeden z dodavatelů Intelu řekl, že netbooky založené na nové platformě pro procesory Atom, by už nemusely obsahovat žádné ventilátory nutné pro hlazení a vystačily by si pouze s chlazením pasivním. Nová platforma bude také podporovat paměťi DDR2 800 MHz a díky o 50% menšímu celkovému TDP bude dosahovat daleko větší výdrže při provozu na baterky, což je rozhodně příjemná zpráva pro spoustu zájemců o netbook s vysokou výdrží.

Na novou generaci platformy si ale budeme muset počkat nejméně do 1. čtvrtletí 2010, kdy už by měly být k dispozici první netbooky žaložené na nové platformě.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama