novinky-od-intelu
Novinka Novinky od Intelu

Novinky od Intelu

Michal Mitrega

Michal Mitrega

17. 5. 2009 00:00 4

O MCP Arrandale (notebookový 32nm procesor a 45nm GPU pod jedním IHS) se zatím věděla poměrně vysoká spotřeba (celkové TDP 35W). Na trhu se ale záhy po uvedení objeví i ULV (Ultra Low Voltage) modely, které by se měly vejít i do TDP 10W. Takové procesory zřejmě nebudou mít frekvenci vyšší než 1,6GHz, ale to zřejmě vzhledem k vyššímu výkonu nebude příliš vadit.

Reklama
Novinky od Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz


MCP Clarkdale bez IHS

Další novinkou je zpráva o chystaných Core i5 procesorech. Nejvýkonnější čtyřjádrový kousek bude mít frekvenci 2,93GHz, 8MB cache a cena by měla být něco kolem 11000Kč. Turbo boost technologie pak automaticky přetaktuje CPU až na 3,6GHz. Je v tom ale jeden háček - bude se taktovat každé jádro zvlášť a jenom jedno dosáhne maxima 3,6GHz.

Poslední zajímavostí je foto čipu Larrabee tak, jak ho prezentoval CTO Intelu na německé univerzitě Saarland. 45nm čip založený na x86 architektuře by měl kombinovat CPU i GPU a objeví se zřejmě na přelomu tohoto a příštího roku. Čip se skládá z několika oddělených jader a je založený na návrhu stařičkého 800nm Pentia P54C z 90. let.

Novinky od Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroje: Fudzilla 1, Fudzilla 2, Hardware Info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama