novy-vulkan-od-thermaltake
Novinka Nový vulkán od Thermaltake

Nový vulkán od Thermaltake

Mareš Petr

Mareš Petr

21. 7. 2005 00:00 4

Thermaltake přináší další chladič řady Volcano. Tentokrát je to Volcano 4005 Heat Exchanger. Mohlo by se zdát, že je to jen další věžovitý chladič s heatpipes. Ale zdání klame. Jedná se totiž o chladič vodní.

Reklama

Ve spodní části je normální CPU blok a hned na něj je namontovaný radiátor, kde se zase teplá voda chladí. Samozřejmě je třeba dokoupit čerpadlo a podle některých obrázků i další radiátor, který bude nutný v případě chlazení dalších komponent.

Provedení chladiče u Thermaltake je jako vždy na úrovni. CPU blok je celý z mědi, stejně tak i trubičky v radiátoru, zbytek pasivu je hliníkový.  Bohužel taková konstrukce sebou přináší velkou hmotnost, která činí celých 874 gramů a to bez náplně!! Takže opatrná manipulace je zde na místě. Chladič lze instalovat na všechny běžné patice. Radiátor je možné osadit 80(90)mm větrákem. 

Nový vulkán od Thermaltake
i Zdroj: PCTuning.cz

Volcano 4005 Heat Exchanger nabízí velmi kompaktní řešení vodního chlazení, které vtipně využívá nachystaného místa u procesoru. Bohužel není jasné, jak účinný je tento chladič v porovnání s podobným chladičem s heatpipes, protože testy ještě nejsou k dispozici, natož samotný chladič. Naopak s jistotou mohu tvrdit, že tento vodník bude výrazně dražší.

Zdroj: Thermaltake

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama