nvidia-a-jeji-plany-s-40nm
Novinka NVIDIA a její plány s 40nm

NVIDIA a její plány s 40nm

Jan Kratěna

Jan Kratěna

21. 5. 2009 00:00 5

Zatímco konkurenční AMD vypustilo svá jádra RV740 vyráběna 40nm výrobním procesem, NVIDIA ještě nemá v nabídce ani jedno jádro postavené na této pokročilé výrobní technologii . To se má však do konce tohoto roku změnit. 

Reklama

NVIDIA má poměrně velké plány s 40nm výrobním procesem a výrobou svých grafických čipů. Podle zdroje, pocházejícího od jednoho z výrobců grafických karet, by měla NVIDIA do konce roku 2009 u TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) vyrábět nejméně 30% své produkce tímto pokročilým výrobním procesem

Zatím víme o několika chystaných 40nm čipech. Jedná se o high-endové jádro G(T)300, low-endová a mainstreamová jádra G218, G216, G215, G214 a jejich mobilní deriváty. Tím NVIDIA pokryje defacto celý line-up. 

NVIDIA a její plány s 40nm
i Zdroj: PCTuning.cz
NVIDIA a její plány s 40nm
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Spekuluje se i o outsourcingu u jiné společnosti vyrábějící 40nm čipy, ale zdroj se nezmiňuje jaká přesně by to měla být. V úvahu by přicházela snad jedině UMC, která má asi jako jediná dostatečné výrobní kapacity a zkušenosti s výrobou grafických čipů, ale nemá údajně 40nm výrobní proces dostatečně odladěný.


Zdroj se zmiňuje také o zájmu NVIDIE o 28nm výrobní proces, který nově nabízí právě TSMC a chce ho spustit počátkem roku 2010. NVIDIA by měla být prvním klientem, který tuto pokročilou výrobní technologii použije.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama