odhaleny-specifikace-nexus-5
Novinka Odhaleny specifikace Nexus 5

Odhaleny specifikace Nexus 5

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 9. 2013 08:00 6

Google zkrátka málokdy udrží pod pokličkou detaily o jejich připravovaném hardware, jinak tomu není ani u chytrého telefonu Nexus 5.

Reklama

Telefon byl již k vidění na jedné Google akci a díky několika lidem z FCC (Federal Communications Commission) jsou nyní známy i specifikace zařízení. FCC schválilo zařízení s kódovým označením D820 a stejně jako předchozí verze, by i tento Nexus měl přijít z dílny LG, což se podepíše i na vzhledu.  

Odhaleny specifikace Nexus 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Nexus 5 se pochlubí, oproti předchozí verzi, novými funkcemi jako je 7-pásmové LTE, které u předchozí verze opravdu chybělo. Dále, jak z názvu vypovídá, bude mít zařízení větší displej, konkrétně 5 palcový (přesně 4,96 palce) s rozlišením 1080p. Mozkem zařízení se stane SoC Qualcomm Snapdragon 800. Lze také očekávat, že zařízení bude vybaveno nadcházející verzí OS Android KitKat. 

Čtěte také, jak si Nokia dělá na Twitteru legraci z nadcházející verze Android. 

Brad Molen z AnandTech představil také dokument, v němž je uvedeno, že rozměry zařízení budou 131,9×68,2 mm, přičemž tloušťka zařízení není známa. Nexus 4 má, i přesto že se jedná o 4“ telefon, rozměry o něco větší, konkrétně 133.9×68.7×9.1mm.

Velká spousta specifikací nového chytrého telefonu je zatím nejasných. Není například jasné, jaký senzor bude použit u nového většího objektivu 13 Mpx fotoaparátu, nebo jaká bude velikost úložiště telefonu. Nexus 4 je k dispozici v 8 GB a 16 GB variantě, můžeme tedy očekávat minimálně takovou kapacitu.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama