ping-hudebni-socialni-sit-od-apple
Apple Novinka Ping - hudební sociální síť od Apple

Ping - hudební sociální síť od Apple

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

6. 9. 2010 09:00 6

Je tomu několik dní, co Apple spustil hudebně zaměřenou sociální sít Ping.

Reklama

Ta bude provázána s novou verzí iTunes 10, jež přináší jen několik drobných změn. Zatím působí jako kombinace sítí Fabook a Twitter s přídavkem hudební distribuční sítě. Lze však očekávat, že konkurencí pro tyto giganty rozhodně nebude. O to Applu pravděpodobně ani nejde, logicky se snaží využít příležitosti a bude se snažit vytěžit maximum z oblíbenosti sociálních sítí.

Ping - hudební sociální síť od Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

A co nová sociální síť nabídne? Standardní funkce jako je sdílení obsahu asi nikoho nepřekvapí. Skrze Ping můžete sledovat své oblíbené umělce, objevovat novou hudbu, komentovat a hodnotit písničky i celá alba. Detailní popis a informace naleznete na stránkách Applu.

Ping - hudební sociální síť od Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Ping v současné chvíli stojí poněkud osamoceně,  neboť není provázán s jinou sítí. Před uvedením se mluvilo o spolupráci s Facebookem, ale podle Jobse byly podmínky zástupců největší sociální služby nepřijatelné.

Říkáte, že Apple nemá s novou sítí šanci? Opak je pravdou! Za prvních 48 hodin se již Ping mohl pochlubit jedním milionem registrovaných uživatelů. "Jedna třetina lidí, kteří si stáhli iTunes 10 se k Pingu připojila," řekl Eddy Cue, viceprezident společnosti Apple pro internetové služby. "Se spoustou dalších lidí, kteří si v příštích týdnech iTunes 10 stáhnou očekáváme i nárůst komunity Pingu."

Apple má díky potenciálním 160 milionům zákazníkům ve 23 zemích světa i nadějný obchodní model, který mu může většina zaběhnutých sítí závidět. Česká republika mezi "podporovaných" 23 zemí samozřejmě nepatří, a tak si na Ping nějakou dobu počkáme.

Zdroje:TCMagazine, Apple, vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama