usa-pul-miliardy-za-web
Novinka USA: půl miliardy za web

USA: půl miliardy za web

Martin Stančík

Martin Stančík

12. 7. 2009 00:00 13

Americká vláda zveřejnila zprávu, podle které její nové webová stránka stála 180 milionů korun a další výdaje na sebe nenechají dlouho čekat.  

Reklama

Bílý dům ve snaze o zprůhlednění finančního balíčku, který má pomoci americké ekonomice před časem spustil nový web - Recovery.gov. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby tento týden nebyla zveřejněna zpráva, podle které tvorba webu stála 9.5 milionů dolarů (cca 180 milionů korun) a jeho provoz po příštích pět let bude daňové poplatníky stát dalších 18 milionů dolarů (cca 340 milionů korun). Celkem tedy webová stránka Recovery.gov přijde na více než půl miliardy korun.

"Myslím že je to trochu moc, když vezmeme v potaz, že data už jsou zpracována a web slouží pouze k jejich zobrazení," říká Craig Jennings z organizace OMB Watch. Mnoho uživatelů si navíc stěžuje, že informace na webu (za půl miliardy!) jsou nepřesné či špatně srozumitelné a vyčíst z nich, kam konkrétně peníze z balíčku putují, je téměř nemožné. "Za zlomek té ceny jsme vytvořili vlastní stránky FedSpending.org, které uživatelům potřebné informace poskytnou," dodal Jennings z OMB Watch.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama