Více čipů MediaTek v telefonech Samsung? Tak mluví zvěsti
i Zdroj: MediaTek
Novinka Více čipů MediaTek v telefonech Samsung? Tak mluví zvěsti

Více čipů MediaTek v telefonech Samsung? Tak mluví zvěsti

David Švrček

David Švrček

6. 2. 2024 08:00

MediaTek údajně nabídl Samsungu velice zajímavou dohodu. MediaTek poskytne Samsungu své čipy s výhradní slevou za to, že budou více nasazovány do telefonů nižší a střední třídy.

Reklama

Samsung v poslední době uzavřel smlouvu s konkurenčním Qualcommem, že budou vlajkové čipy Snapdragon pohánět nové telefony řady Galaxy S Ultra a Galaxy Z. Jedná se o špičkové vlajkové telefony jihokorejského výrobce a Snapdragon si tak zajistil stabilního odběratele v prémiových zařízeních. MediaTek ale podle všeho chystá se Samsungem podobnou smlouvu, akorát ji uchopí za opačný konec. Požaduje širší nasazování svých čipů Dimensity do cenově dostupných telefonů, tedy nižší a střední třídy.

Vlákno leakera na X
i Zdroj: X/ @Tech_Reve
Vlákno leakera na X

S touto zprávou přišel leaker Revegnus na své sociální síti X. MediaTek tímto krokem může získat několik bonusů pro něj. Zajistí si stálý odběr v odvětví, které se prodává ve velkém počtu kusů. Navíc může Samsungu ukázat svou schopnost a po vypršení smlouvy s Qualcommem teoreticky nastoupit na jeho pozici. Navíc tak může pomalým krokem zavřít vrátka Snapdragonu v telefonech nižších tříd, pokud tuto smlouvu nabídne i ostatním výrobcům. Oproti Snapdragonu budou čipy MediaTek navíc ekonomicky výhodnější, pokud Samsung opravdu dostane slevu.

Více čipů MediaTek v telefonech Samsung? Tak mluví zvěsti
i Zdroj: MediaTek

Vypadá to, že čipoví giganti nesvedou konkurenční soubor jen v benchmarcích, ale zkouší i jiné varianty toho, jak na trhu uspět. Bude zajímavé zda Samsung na tuto smlouvu přistoupí, pokud ano, je možné že přinese snížení ceny smartphonů Galaxy oproti jiným značkám. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama