Víme, kdy Microsoft vydá operační systém Windows 11
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Víme, kdy Microsoft vydá operační systém Windows 11

Víme, kdy Microsoft vydá operační systém Windows 11

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 8. 2021 17:39

Společnost Microsoft oznámila, kdy vydá nový operační systém Windows 11. Ten dorazí na nových sestavách i jako upgrade zdarma pro Windows 10 a kompatibilní hardware. Upozornil na to server WindowsCentral.

Reklama

Společnost Microsoft představila nejnovější verzi svého operačního systému Windows v průběhu června. Windows 11 nabídnou zcela inovovaným design, pro který jsou typické nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek. Zcela nová bude také nabídka Start, která se bude nacházet uprostřed hlavní lišty.

Windows 11 | foto: WindowsCentral
i Zdroj: PCTuning.cz
Windows 11 | foto: WindowsCentral

Microsoft během keynote uvedl, že nový systém bude svižnější než současné desítky, což je jistě dobrou zprávou. Pro mnoho uživatelů však mohou být překážkou hardwarové nároky. U starších strojů problém představuje absence Trusted Platform Module (TPM), který je pro chod Windows 11 zapotřebí. Pod palbou kritiky Microsoft sice slíbil, že parametry upraví takovým způsobem, aby mohly jedenáctky fungovat i na starších strojích, kde doposud bezproblémově běžely desítky. Nic bližšího už ovšem neuvedl. Na druhou stranu na všechno má stále ještě dost času. 

Aktualizace na Windows 11 začnou 5. října, ale probíhat budou jako obvykle postupně s ohledem na hardwarovou výbavu. Takže kdo má moderní železo, upgradu se dočká dříve.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama