Virtuální realita od Applu v problémech
i Zdroj: Apple
Novinka Virtuální realita od Applu v problémech

Virtuální realita od Applu v problémech

David Jiránek

David Jiránek

31. 3. 2023 15:15

Brýle pro virtuální realitu od Applu nejspíše neuvidíme v rámci nadcházející konference WWDC. Společnost podle uniklých informací produkt stále ladí a sériová výroba byla opožděna až o několik měsíců.

Reklama

Spekulace okolo brýlí pro virtuální realitu od Applu kolují už několik let. Podle posledních úniků interních informací měly být brýle představeny na vývojářské konferenci WWDC 2023, která odstartuje 5. června. Termín se ovšem nestihne, jelikož údajně došlo k odložení produkce o jeden až dva měsíce.

Důvodů odkladů má být hned několik. Jednak si Apple není jistý aktuálním stavem vývoje brýlí a podobnou zpětnou vazbu sdělují i interní testeři. Podle nich produkt zkrátka není připraven na vydání v létě tohoto roku. Problémem není jen samotný hardware, ale i připravenost ekosystému, aplikací a cena. Brýle mají údajně obdržet cenovku v rozmezí třech až čtyřech tisíc dolarů.

Neoficiální koncept brýlí od Applu
i Zdroj: ADRstudioDesign
Neoficiální koncept brýlí od Applu

Zatím není ani zcela jasné, do jaké kategorie se brýle zařadí. Mluví se totiž o virtuální, mixované i rozšířené realitě. Podle posledních informací se uvnitř brýlí budou nacházet 4K OLED displeje, jeden pro každé oko. Chybět nemá ani technologie pro automatickou úpravu čoček. Design má připomínat větší lyžařské brýle.

Sériová výroba bude z počátku nižší, počítá se okolo 200 až 300 tisíc kusů, původně mělo jít o půl milionu. Datum vydání je stále plánováno na letošní rok, nicméně vývojáři by raději brýle odložili na rok 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama