Výhody VPN
i Zdroj: depositphotos.com
Novinka Výhody VPN

Výhody VPN

David Jiránek

David Jiránek

17. 10. 2022 20:00 3

Kvalitní VPN služby nestojí moc peněz, přesto je dobré jejich zaplacení zvážit vzhledem k jednotlivým benefitům. Právě proto si představíme několik klíčových výhod VPN, kvůli kterým je dobré si službu předplatit a plně ji využívat.

Reklama

Anonymita

Díky VPN skryjete během pár vteřin svoji IP adresu a přibližnou polohu. Nemůže se vám tedy stát, že si web nebo aplikace vezme data o poloze bez vašeho vědomí. Zároveň posíláte na internet daleko méně osobních dat a připojujete se skrze větší množství zabezpečených serverů. Stáváte se tím pádem o něco více anonymním uživatelem internetu a chráníte tak své soukromí.

Důležitá role VPN služeb je například v situacích, kdy se připojujete na nezabezpečenou síť. Tomu se může stát kdekoliv mimo domov. Obchodní domy, letiště, kavárny a další místa často využívají sítě s nízkým, nebo prakticky žádným zabezpečením.

Lokální obsah a nabídky

Seriál vysílaný jen na území Ameriky? Film dostupný v Japonsku a lepší cenová nabídka pro Němce? Nic z toho není s VPN službou problém. Lokálně zamčený obsah je v oblasti videa velmi běžný. Netflix a další VOD portály často nabízejí filmy a seriály jen pro tamní publikum. S pomocí VPN se můžete přihlásit na server v daném státě a shlédnout tento obsah legálně a bez omezení.

Setkat se můžete také s lepší obchodní nabídkou u předplatného nebo produktu. Stojí vysněný produkt v zahraničí méně, nebo není pro české zákazníky dostupný. S VPN můžete získat výhodnější nabídku a ušetřit tak stovky i tisíce korun.

Práce na dálku

Pomocí některých VPN se můžete připojit do zvláště vytvořené lokální sítě, a to na pár kliknutí. Práce z domova je stále častější i po pandemii a na zabezpečené připojení vsází nejen uživatelé, ale i celé firmy. Pokud se připojíte k firemní síti skrze VPN, máte jistotu, že vaše komunikace je šifrovaná, a ještě více zabezpečená.

Hraní

VPN se může hodit i na hraní. Může se totiž stát, že díky rozšířeným VPN serverům, které jsou rozmístěné po celém světě, se lépe připojíte na servery méně populární hry. Těch může být řádově méně a nemusí být vždy dobře dostupné z každé země a u všech poskytovatelů. Paradoxně vám tak v jistých případech při použití VPN může ping dosáhnout nižších hodnot.

Zároveň se můžete lépe připojit na vzdálenější herní servery a v určitých případech opět dosáhnout nižší odezvy. Zároveň VPN chrání před DDOS útoky na vaši síť, které by mohly vyvstat po vypjaté herní situaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama