win-7-rychlejsi-nez-vista
Novinka Win 7 rychlejší než Vista?

Win 7 rychlejší než Vista?

Ace.

Ace.

29. 4. 2009 23:00 9

Server Gizmodo provedl první benchmarky nového OS, výsledky jejich snažení můžete zhodnotit sami.

Reklama

Začneme popisem testovací sestavy: 2.4GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 256MB Nvidia GeForce 9600M GT, což by se v dnešní době dalo považovat za průměrný stroj. Redaktoři testovali 32-bitové verze operačních systémů Windows 7 RC1 a Vista.

V rychlosti spouštění mají navrch W7, při vypínání zase Vista, ale rozdíly jsou v řádu několika sekund, což v běžném provozu stěží poznáte. O něco rychlejší je starší OS i při aplikaci filtrů na obrovský obrázek v Adobe Photoshopu.

Win 7 rychlejší než Vista?
i Zdroj: PCTuning.cz

V syntetických benchmarcích vyhrávají W7, kromě jednoho testu v 3D marku 06, ale nebudeme si nic nalhávat, benchmarky nikdo nehraje. V reálných aplikacích mají vždy navrch W7, ať už je to slabý náskok ( načítání dat z HDD, kódování videa), nebo opravdu slušný (převod hudby, manipulace s obrázky). Vypadá to, že Microsoft přece jen na optimalizaci trošku zapracoval :)

Win 7 rychlejší než Vista?
i Zdroj: PCTuning.cz

Co ale redaktoři opravdu vyzdvihují, je "pocitově" lepší odezva operačního systému při běžné práci, která rozhodně není způsobená jen placebo efektem. Máte-li jiné zkušenosti, neváhejte se o ně podělit s dalšími čtenáři v diskuzi pod článkem...

Zdroj: Gizmodo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama