xbox-surface-chysta-microsoft-specialni-herni-tablet
Novinka Xbox Surface: Chystá Microsoft speciální herní tablet?

Xbox Surface: Chystá Microsoft speciální herní tablet?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 11. 2012 06:00 1

Tento tablet bude mít pravděpodobně úhlopříčku 7 palců, HD rozlišení a hardwarové ovládací klávesy. Poběží na něm speciálně upravený systém na bázi Windows, ale s důrazem na hraní her.

Reklama

Po té, co Microsoft přestavil svůj tablet Surface s Windows RT, začalo se šuškat, že má v plánu vydat také chytrý telefon Surface, s operačním systémem Windows Phone 8. Nyní několik nejmenovaných zdrojů potvrdilo, že se plánuje také Xbox Surface. Tento 7palcový tablet by měl být určený pro hraní her a tomu by měl být speciálně přizpůsobený. Měl by mít tedy hardwarové klávesy. Třeba se nakonec dočkáme konkurecne pro Sony PSP či Vita. Mohl by tak třeba připomínat Project Fiona od firmy Razer.

Xbox Surface: Chystá Microsoft speciální herní tablet?
i Zdroj: PCTuning.cz

Tablet by měl mít 7palcový displej s rozlišením 1280 × 720 pixelů a upravený procesor ARM procesor nebo zatím neoznámená SoC jednotka od Intelu a k němu operační paměť s vysokou propustností. Na tomto tabletu by měla běžet upravená verze Windows, možná se bude jednat o Windows RT. Spíš se ale mluví o zcela upraveném systému zaměřeném vyloženě na hry. Server The Verge se zeptal Microsoftu na tento 7palcový herní tablet. Dostala se jim běžná odpověď: Spekulace a nemůžeme komentovat. Tak uvidíme, co se z toho nakonec vyvrbí.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama