zune-hd-na-podzim
Novinka Zune HD na podzim

Zune HD na podzim

Michal Mitrega

Michal Mitrega

30. 5. 2009 00:00 5

Zune HD je očekávaný multimediální přehrávač od Microsoftu, který by se podle plánů měl proti iPod touch prosadit lépe než předchozí generace. Hlavním lákadlem je velký 3,3-palcový OLED displej se slušným rozlišením 480 x 272 pixelů. To znamená především lepší barvy a současně menší tloušťku a vyšší výdrž na baterie.

Reklama
Zune HD na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

K dalším očekávaným vlastnostem patří zabudovaný akcelerometr, přijímač HD rádia, HDMI výstup (zřejmě pomocí dokovací stanice) a WiFi konektivita. Zune HD bude navíc umět multitouch technologii (ovládání více prsty zaráz), kterou budou využívat nové 'trendy' programy a hry.

Zune HD na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k víceúčelovosti nebude chybět ani webový prohlížeč na bázi Internet Exploreru. To a již zmíněné funkce posunuje Zune HD spíše do kategorie PDA než multimediálních přehrávačů.

Zune HD na podzim
i Zdroj: PCTuning.cz

Zune HD bude nějakým způsobem spolupracovat s Xboxem. Jak ale zatím nevíme. Vypadá to, že se Zune HD stane dalším uzavřeným systémem s množstvím užitečných funkcí. Pro uživatele, kterým toto stačí možná bude to pravé, ostatní se poohlédnou po PDA.

Zdroje: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama