Acemagic X1, konečně notebook pro multitasking se dvěma displeji
i Zdroj: Vygenerováno s Bing AI
Novinka Acemagic X1, konečně notebook pro multitasking se dvěma displeji

Acemagic X1, konečně notebook pro multitasking se dvěma displeji

David Švrček

David Švrček

12. 6. 2024 09:43 2

Acemagic na veletrhu Computex 2024 představil notebook pro pravé milovníky multitaskingu. Acemagic X1 má dvě plnohodnotné obrazovky a pohání ho Intel.

Reklama

Acemagic, malá čínská společnost která vyrábí mini PC, představila svůj nový produkt – notebook Acemagic X1. Tento notebook, který se představil na veletrhu Computex 2024, má dvě 14palcové obrazovky s rozlišením 1080p, šlape na Windowsech a pohání ho procesor Intel.

X1 musí mít (a má) kvůli dvěma obrazovkám vážně pevný pant, který je navržený pro 300 000 ohnutí. Druhá obrazovka se může otočit o 180 stupňů, což umožňuje ukazovat obsah osobě naproti, tohle ještě žádný noťas nenabídl. Každá obrazovka má navíc fyzické tlačítko pro zapnutí nebo vypnutí obrazovky. 

 Acemagic X1, konečně notebook pro multitasking se dvěma displeji
i Zdroj: Acemagic.com

Z neoficiálního zdroje známe také podrobnosti o detailní výbavě. Zařízení pohání čipy Intel Core i7-1265U nebo Intel Core i7-1255U s grafikou Intel Iris Xe. Dále zdroj uvádí podporu LPDDR4 RAM (kapacita není známá) a nabízí dva sloty pro SSD NVMe M.2. K dispozici jsou porty USB-A 3.0 a 2.0 a také porty USB-C. Dále je notebook vybaven dvěma 2 wattovými reproduktory a 4000 mAh baterií. Váží 1,8 Kg.

Acemagic X1 nabízí lepší funkce než předchozí pokusy konkurence. Asus, Lenovo a Acer již experimentovali s různými konfiguracemi druhých displejů u notebooků, ale X1 to bere vážně a představuje notebook se dvěma plnohodnotnými 14palcovými displeji a fyzickou klávesnicí. Není tedy potřeba použít druhou obrazovku jako klávesnici, jako je tomu např. u Lenovo, nebo použít bezdrátovou klávesnici. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama