aerocool-cool-panel-integrace-na-maximum
Návody Článek Aerocool cool-panel: integrace na maximum

Aerocool cool-panel: integrace na maximum | Kapitola 3

Petr Válek

Petr Válek

5. 7. 2005 00:00 15

Seznam kapitol

1. Balení, design a specifikace 2. Instalace 3. Testy a závěr

S výrobky firmy Aerocool jste se už na našich stránkách jednou setkali, tehdy šlo o chladicí systém pro pevné disky a v případě druhém o monitorovací panel. Dnes jsme si vzali na paškál další z výrobků tohoto zajímavého výrobce. Jde o multifunkční panel, který kromě možnosti monitorovat a ovládat větráčky zvládne přečíst lecjakou paměťovou kartu, připojíte k němu sluchátka nebo mikrofon, dokonce i Serial ATA disky a samozřejmě nechybí rozhraní USB a FireWire.

Reklama
Praktické testy byly prováděny na základní desce s čipsetem nVidia nForce2 Ultra 400 s posledními dostupnými drivery, procesor AMD Athlon XP 2600+ Barton doplňovala dvojice pamětí Kingston HyperX DDR 466/512 MB.

Prvním z praktických testů bylo kopírování 50 MB fotografií z a na USB Flashdisk USB 2.0. Rychlost se v tomto případě pohybovala lehce nad 7 MB/s při čtení, zápis se pak pohyboval pod hranicí 4 MB/s. Měření bylo prováděno orientačně za pomocí Total Commanderu v. 6.03.
Další test byl proveden kartou CF typu II. Hodnoty byly velice blízko hodnotám naměřeným s Flashdiskem, pouze u čtení jsem dosáhl mírně lepších hodnot.
Posledním praktickým testem bylo vyzkoušení rychlosti reakce alarmu na zastavení větráčku a zvýšení teploty nad nastavenou prahovou hodnotu. Alarm reagoval velice rychle, nemám tedy námitek.

Závěr

Aerocool cool-panel: integrace na maximum
i Zdroj: PCTuning.cz

Stříbrná varianta panelu

Dnes testovaný model multifunkčního panelu jednak mile překvapil a zároveň zklamal. Shrňme si tedy nejdříve nedostatky. Provedení kabeláže je asi tou největší vadou na kráse jinak povedeného výrobku. Zabrání většiny portů (USB, FireWire a audio) a nepořádek, který způsobí toto konstrukční řešení kabeláže je rozhodně nemilou vlastností.
Také chybějící napájení k diskům Serial ATA není zrovna ideální, když je budete chtít využít, bude nutné vyvést napájení zevnitř case.

Další z parametrů panelu jsou více než dobré, od rychlé práce čtečky a USB, přes kvalitní monitoring, ovládání, zabezpečení proti výpadkům větráčku a kvalita provedení patří k tomu lepšímu, co lze dnes u podobně zaměřených výrobků očekávat. V neposlední řadě je také nutno zmínit nízkou cenu, která je za podobně vybavený výrobek víc než dobrá.

A mně na závěr nezbývá než panel spíše doporučit, samozřejmě je dobré před případným nákupem zvážit, zda máte dostatek potřebných portů, které můžete oželet. Ideální koupí je panel pro kutily, kteří jsou schopni si předělat kabeláž tak, aby ji bylo možné zastrčit přímo do základní desky, vyvedení od výroby není nejšťastnější.

Cena panelu Aerocool cool-panel se pohybuje v současné době okolo 869,- Kč bez DPH.

Aerocool cool-panel: integrace na maximum
i Zdroj: PCTuning.cz

Za zapůjčení panelu děkujeme firmě Alzasoft

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama