androidi-novinky
Novinka "Androidí" novinky

"Androidí" novinky

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 4. 2009 23:00

Google Android najdete už i na netboocích a do svých telefonů ho chystá třeba i Samsung.

Reklama

Čínská společnost Guangzhou Skytone Transmission Technologies, známá spíše pod označením Skytone připravuje netbook s tímto operačním systémem. Skytone Alpha 680 pracuje s procesorem ARM11 na taktu 533MHz, operační paměť může být až 256MB, použity budou notebookové DDR2 moduly. Úložný prostor se skládá z flash paměti, kapacita může být až 4GB dle zvoleného modelu. 8" displej nabídne rozlišení 800*480 pixelů.

"Androidí" novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace nijak neoslní, zajímavější je však hmotnost, ta má být pouze 680g, dále jistě potěší výdrž baterie, která zatím není známá, ale spojení malého displaye, procesoru ARM a úložiště bez pohyblivých součástek je velice nadějné. Jako nejatraktivnější parametr zde však fuguruje cena, ta nemá přesáhnout $250, tedy 5000Kč. Skytone slibuje tyto nebooky ještě toto léto.

Další zpráva o Androidu se týká korejského výrobce Samsung. Ten oznámil vydání nového zařízení, které bude pracovat právě s tímto systémem. Jde o smartphone Samsung I7500. Jeho rozměry jsou 115*56*12mm a AMOLED displej má 3,2" úhlopříčku s rozlišením 320*480 pixelů. O pořizování obrázků se postará 5Mpi foťák. Samozřejmostí bude podpora datových přenosů skrze EDGE, HSDPA nebo WiFi 802.11 b/g. Interní paměť bude mít kapacitu pěkných 8GB.

"Androidí" novinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Oproti ostatním telefonům s Androidem bude mít nový Samsung výhodu v klasickém 3,5mm jacku, který například zařízení HTC postrádají. Telefon by měl být dostupný v Evropě již během června (VI.) za zatím neoznámenou cenu.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama