aopen-xc-cube-ex65-barebone-elegan
Hardware Článek AOpen XC cube EX65 - barebone "elegán"

AOpen XC cube EX65 - barebone "elegán" | Kapitola 5

Voigts Martin

Voigts Martin

8. 3. 2005 00:00 15

Seznam kapitol

1. Design a technické specifikace 2. Pod kapotou 3. Instalace komponent, Chlazení 4. Základní deska, BIOS, Výsledky testů 5. Závěr

Small form factor barebone systémy jsou stále oblíbenější zejména díky designu, velikosti a slušnému poměru ceny a výkonu. Po výkonové stránce ale zřídkakdy nabídly něco opravdu zajímavého, spíše se řadily k počítačům z nižšího a středního výkonového spektra. Zařadí se EX65 od AOpenu mezi ty hezké, ale nevýkonné, nebo nabídne i něco navíc?

Reklama

Tento barebone systém rozhodně zaujme svými rozměry a designem. Pozitivem je také velmi dobrá rozšiřitelnost a malá hlučnost. Základní deska je založena na osvědčeném čipsetu i865 ve verzi G, tedy s integrovanou grafickou kartou. Ta se, jak bylo možné předpokládat, stala asi největší brzdou celého systému. Pro graficky náročnější aplikace (zejména hry) bych tedy volil přídavnou grafickou kartu s poněkud větším výkonem. V takovém případě je ale zase radno dávat pozor na to, že zdroj disponuje pouze 220 Watty a rozměry karty - nejnovější pecku z oblasti 3D akcelerace tam tudíž také nenacpete.

AOpen XC cube EX65 - barebone "elegán"
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkový dojem z tohoto počítače mám takový, že se jedná o ideální druhé PC do domácnosti určené pro provoz v obýváku jako multimediální centrum. Na kancelářském stole by ho bylo skoro až škoda, protože jeho výkon je při použití procesoru z vyšší třídy velice solidní. Jako počítač do reprezentativních prostor je velmi vhodný, na hry bych však raději plnohodnotné PC s lepšími možnostmi chlazení - zejména s lepšími předpoklady pro použití chlazení vodního. Ohled je také třeba brát na cenu, která není zrovna zanedbatelná, ale také není nejvyšší ze všech (činí 9827 Kč bez DPH). Tyto peníze jsou za takovéhoto sympatického prcka vcelku přijatelné.

AOpen XC cube EX65
Klady Zápory
+ Design - Nevýkonné integrované grafické jádro
+ Rozměry - Omezena velikost karet
+ Tichost - Cena

Doporučená koncová cena: cca 9361,- bez DPH

Barebone AOpen XC cube EX65 zapůjčila firma Levi, které tímto děkujeme

AOpen XC cube EX65 - barebone "elegán"
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama