asus-eee-book-budoucnost-notebooku
Novinka Asus EEE Book - budoucnost notebooků?

Asus EEE Book - budoucnost notebooků?

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 3. 2009 00:00 9

Asus se svou řadou počítačů EEE již způsobil celkem značný poprask, tím to ale nekončí. Na CeBITu společnost Asus představila budoucnost přenosných počítačů v podobě konceptu EEE Book.

Reklama

Zavřený EEE Book bychom od klasického netbooku nebo notebooku nemohli poznat, po otevření vás však překvapí nejprve přítomnost dvou obrazovek, následně pak absence jakýchkoliv ovládacích prvků. Samozřejmě žijeme ve 21. století, a tak jsou obě dvě obrazovky dotykové a spodní z nich se v mžiku promění na klávesnici při potřebě psát. Celkově mi toto řešení velice připomíná iPhone, na druhou stranu psaní jde v případě dotykové obrazovky vyřešit ještě "kreslení" znaků a z osobních zkušeností musím poznamenat, že nejde vždy o nejšťastnější řešení.

Asus EEE Book - budoucnost notebooků?
i Zdroj: PCTuning.cz

EEE Book, vyfocený na obrázku, je vybaven operačním systémem Microsoft Windows 7. Bohužel, personál stánku Asusu se nepodělil o detaily ohledně tohoto zařízení a ani nenechal nikoho vyzkoušet psaní na dotykové klávesnici, natož pak vyzkoušet multimediální funkce, které jsou u zařízení s dotykovými obrazovkami většinou velice dobře zpracované. Vestavěný akcelerometr pak umožní otáčení obrazu podle polohy zařízení. Datum vydání není jisté, stejně jako jestli se na trh vůbec dostane.

Asus EEE Book - budoucnost notebooků?
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama